Medicul Valeriu Gheorghiță: „Imunitatea de grup în România este începând de la 30% până la 45%”

[ad_1]

Valeriu Gheorghiţă, a declarat că în România există peste 55% persoane în vârstă de peste 50 de ani vaccinate cu cel puțin o doză, iar imunitatea de grup ar fi între 30% şi 45%, în raport cu rata de vaccinare, cât și cu cei care au fost deja infectați cu virusul SARS Cov-2.


In articol:


Medicul Valeriu Gheorghiţă a precizat că în prezent avem peste un milion de persoane care sunt raportate cu infecţie COVID-19 şi care s-au vindecate. Acesta mai spune că sunt de cel puţin două ori până la cinci ori mai multe cazuri de infectări cu SARS Cov-2 în realitate, care au avut deja virusul şi care fie nu au fost

diagnosticate, fie nu au fost raportate, fie au avut infecţie asimptomatică.

Valeriu Gheorghiță: Avem peste 55% persoane în vârstă de peste 50 de ani vaccinate în România cu cel puţin o doză”

Chestionat în legătură cu care va fi ţinta reală de vaccinare în România la sfârşitul lunii august, medicul a răspuns: “Avem peste 55% persoane în vârstă de peste 50 de ani vaccinate în România cu cel puţin o doză.
Se suprapune cu procentul persoanelor vulnerabile, al persoanelor care de la această vârstă în sus au şi boli cronice în procente destul de ridicate. Pe de altă parte, nu trebuie să uităm conceptul acesta de imunitate colectivă care se obţine ideal şi în mod rapid, sigur, eficient prin vaccinare, dar se adaugă şi imunitatea obţinută prin boala naturală. În momentul de faţă, avem peste un milion de persoane care sunt raportate cu infecţie Sars-Cov-2 şi care sunt vindecate.
Probabil că sunt de cel puţin două ori până la cinci ori mai multe cazuri în mod real care au trecut prin această infecţie şi care fie nu au fost diagnosticate, fie nu au fost raportate, fie au făcut infecţie asimptomatică aşa încât în funcţie de acest scenariu de la două până la de cinci ori mai multe cazuri probabil că imunitatea de grup în momentul de faţă în România este începând de la 30% până la 45%. Acest lucru explică evoluţia favorabilă din punct de vedere epidemilogic”
, a precizat, duminică, la un post TV, Gheorghiţă.

Citeste si: Aproximativ 54.000 de oameni s-au vaccinat împotriva Sars-Cov-2. Câte reacții adverse s-au înregistrat

Medicul Valeriu Gheorghiță: „Imunitatea de grup în România este începând de la 30% până la 45%”[Sursa foto: PixaBay]

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță a subliniat că virusul SARS Cov-2 circulă în continuare în România şi dacă nu ne vom vaccin vom risca să ajungem la un val patru al pandemiei destull de important.

Citeste si: Vești bune pentru români. O nouă tranşă de vaccin Vaxzevria, de la AstraZeneca, a intrat în ţară

“Trebuie să înţelegem că virusul este în continuare circulant şi dacă nu consolidăm acest răspuns favorabil prin vaccinare, riscăm într-adevăr o recrudescenţă a cazurilor şi un val patru care s-ar putea să fie destul de important. Şi vedem ce s-a întâmplat cu valul trei, am ajuns la capacitatea maximă în secţiile de terapie intensivă, este păcat pentru că în momentul de faţă COVID-19 este o
boală prevenibilă prin vaccinare. În momentul în care ai cel puţin un vaccin, avem patru, este păcat să nu beneficiem de vaccinare tocmai pentru a evita alte decese, alte drame, restricţii”,
a mai adăugat medicul Valeriu Gheorghiță.

Citeste si: Masca chirurgicală rămâne obligatorie în două orașe din țară. Ce au transmis autoritățile

[ad_2]

Citește mai mult..