VIDEO. Mesajul transmis OMS de medicul Cătălin Denciu, eroul incendiului de la Piatra Neamț

[ad_1]

Cătălin Denciu, medicul rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamț în timp ce încerca să-și salveze pacienții, a fost lăudat luni de directorul OMS. Momentul s-a petrecut în deschiderea Adunării Mondiale a Sănătății, când românul a fost dat exemplu pentru devotamentul său. Organizația a postat și un mesaj de la medicul erou din România. 

„Sunt impresionat și foarte emoționat să primesc recunoașterea muncii și a contribuției mele din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Nu m-am așteptat nicio clipă la acest gest. Vreau să le mulțumesc din inimă colegilor belgieni, datorită cărora mă aflu aici, în fața dumneavoastră. Sunt onorat să accept această distincție în numele întregului personal medical din România și din toată lumea, aflat în linia întâi de luptă. De asemenea, primesc acest premiu în numele tututor pacienților covid care au cunoscut suferințele bolii și în numele familiior noastre care stau alături de noi la bine și la greu. Consider că mi-am făcut datoria fața de pacienții și de colegii mei”, a transmis medicul Cătălin Denciu într-un mesaj video preluat pe contul de  Twitter al OMS.

Doctorul din Piatra Neamț care a intrat în foc pentru a salva viața pacienților săi a vorbit și despre ceilalți colegi care luptă în continuare cu pandemia.

„Haina de doctor vine cu multe responsabilități și așteptări. Vă îndemn să fiți alături de personalul medical, să-l sprijiniți, să luptați împreună cu ei pentru a învinge pandemia. Eroii sunt cei care zi de zi, de peste un an, continuă să aibă grijă de pacienți și de familiile lor. E un premiu al celor rezistenți, al celor care nu cedează, care merg mai departe. Sunt mândru să fiu unul dintre acești oameni. Sănătatea este o victorie asupra suferinței și bolii. Împreună vom învinge”, spune medicul Cătălin Denciu.

Organizația Mondială a Sănătății l-a premiat pe medicul român care era de serviciu în noiembrie anul trecut atunci când a izbucnit incediul de la Spitalul din Piatra Neamț. 10 pacienți infectați cu COVID au murit atunci. Și, în încercarea de a-i salva pe alții, dr. Denciu a suferit arsuri de gradul 3 pe 40% din suprafața corpului.

„Astăzi îi acordăm un premiu pentru serviciul adus, pentru sacrificiul său și exemplul oferit. Angajații din domeniul sanitar fac gesturi eroice, dar nu sunt supereroi, sunt oameni la fel ca noi, restul”. Anunțul a fost făcut într-un discurs rostit de Tedros Ghebreyesus, directorul OMS, în deschiderea Adunării anuale a agenției ONU pentru sănătate, de la Geneva.

Editor : Luana Pavaluca

[ad_2]

Citește mai mult..