Descoperire șocantă după explozia din Bihor: un cadavru în descompunere, fără legătură cu deflagrația

[ad_1]

O explozie a avut loc, vineri, într-un bloc de garsoniere din localitatea Ștei, județul Bihor. În urma exploziei, o persoană a fost rănită, iar alte două au avut nevoie de îngrijiri medicale. Mai mult de 30 de persoane au fost evacuate din bloc.


In articol:


Pompierii din Bihor care au intervenit la explozia din blocul de garsoniere din localitatea Ştei au găsit un cadavru într-unul dintre apartamente, fără nicio legătură cu deflagrația, a scris publicația locală E-Bihoreanul.

Citeste si: VIDEO- Un asistent medical și-a curmat zilele din cauza divorțului de soție


O persoană rănită grav în explozie

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Crişana, Camelia Roşca, explozia a fost anunţată la ora 17.15 şi s-a produs într-o locuinţă situată la etajul 4 al unui bloc de garsoniere din cauza unei butelii de gaz. „Explozia nu a fost urmată de incendiu însă suflul a afectat 10 locuinţe din bloc”, a declarat Camelia Roşca.

Potrivit autorităților, în urma exploziei o persoană a fost rănită.
 Este vorba despre un bărbat în vârstă de 54 ani care a suferit arsuri la membrele superioare şi căile respiratorii. „Acestuia i s-a acordat primul ajutor de către paramedici şi a fost predat echipajului medical din elicopterul SMURD, care îl va transporta la Oradea”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Crişana. 

Şeful UPU/SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea a declarat că pacientul rănit este aşteptat, deja, la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul clinic judeţean Oradea.

„Din primele date, leziunile sunt de gravitate medie. Dar vom stabili exact după investigaţiile medicale”, a spus dr. Borcea. Alte două persoane au suferit atacuri de panică şi au fost transportate la Spitalul din Ştei.

Citeste si: Clujeanul care și-a ucis cu sânge rece copilul de 8 ani și-a primit acum pedeapsa

Incredibil ce au descoperit pompierii după explozie

Pompierii au verificat toate locuinţele din bloc, găsind într-unul din apartamente un cadavru într-o stare avansată de descompunere. „Decesul acestei persoane nu are legătură cu explozia”, a explicat Roşca, potrivit sursei citate.

Bărbatul care locuia în garsoniera respectivă era o persoană singură, în vârstă de peste 40 de ani. Nu se știe dacă este vorba de o sinucidere sau de un deces din cauze naturale, însă vecinii nu știau că locuiesc la doi pași de un cadavru în putrefacție.

Citeste si: JURNALISTĂ MOARTĂ DUPĂ VACCINARE  

Deşi iniţial se credea că 10 garsoniere au fost afectate de deflagraţie, până la urmă numărul lor a crescut la 14. „În urma evaluării efectuate de Inspectoratul de Stat în Construcţii, un număr de 14 garsoniere au fost afectate de explozie, zece situate la etajul 4, la care s-a produs deflagraţia, respectiv patru garsoniere situate la etajul 3.

Concluzia reprezentanţilor ISC a fost aceea că structura de rezistenţă a imobilului nu a fost afectată. Primăria localităţii a trimis o echipă pentru curăţarea spaţiilor comune. După finalizare se va permite revenirea în bloc a locatarilor”, a transmis reprezentanta ISU Crişana.

[ad_2]

Citește mai mult..