A murit și al treilea copil de la Brașov intoxicat după ce a fost spălat cu o soluție pentru deparatizarea animalelor

[ad_1]

Al treilea copil intoxicat după ce a fost spălat cu o soluție extrem de puternică pentru deparazitarea animalelor a murit. Fetița ajunsese sâmbătă la spitalul din Târgu Mureș în stare gravă și reușise să fie resuscitată, dar starea i s-a agravat duminică seara.

Trei fetițe din comuna Ungra, județul Brașov, au fost spălate pe cap, sâmbătă, de mama și bunica lor cu o soluție antiparazitară de uz animal, Tomoxan, pentru că aveau păduchi. La scurt timp după ce substanța le-a atins pielea, copilele – în vârstă de 7, 8 și 9 ani – au intrat în stop cardiorespirator și a fost solicitată Ambulanța.

Pentru fetițele de 7 și 9 ani nu s-a mai putut face nimic, declarându-se decesul, în timp ce fetița de 8 ani a reușit să fie resuscitată și transportată cu elicopterul SMURD la Târgu Mureș. Medicii reușiseră să o stabilizeze, dar starea ei s-a înrăutățit duminică după-amiază și copilul a murit.

Și mama și bunica fetelor au fost transportate la spital, pentru că și lor li s-a făcut rău, inhalând substanța respectivă.

Poliția din Brașov a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și pentru omor din culpă.

Medicul veterinar Radu Brăcaci a declarat la Digi24 că această substanță antiparazitară este foarte eficientă în cazul animalelor – în special cabaline, pisici, câini -, dar în niciun caz nu are indicații de uz uman. Chiar și la animale, se folosesc soluții diluate, pentru că este foarte toxică. În prospect este specificat că nu trebuie folosită decât cu mănuși, evantual cu mască și ochelari, și să nu bată vântul, dacă este administrată afară. Substanța se găsește în farmaciile veterinare, din păcate, n-ar trebui să se dea la liber, în mod normal trebuie eliberată în baza unei rețete, a precizat medicul veterinar.

[ad_2]

Citește mai mult..