Când va fi extrădat Florian Tudor, zis Rechinul, și ce pedepse riscă după ce va fi judecat în România

[ad_1]

Extrădarea celui mai cunoscut interlop român din Mexic, Florian Tudor, zis Rechinul, trece printr-un moment delicat. După ce a fost arestat printr-o operațiune spectaculoasă săptămâna trecută, Rechinul a primit o gură de aer de la judecătorii mexicani, iar procedura de extrădare în România mai are de așteptat.


In articol:


Întreaga

opinie publică din România așteaptă cu nerăbdare să afle când va fi extrădat Florian Tudor, zis Rechinul, și ce pedepse riscă după ce va fi judecat în România. Până atunci, însă, mai sunt de depășit barierele legale din Mexic. În cursul acestui weekend, un judecător federal mexican a suspendat planul de extrădare al lui Florian Tudor, declarându-se în incapacitate de a judeca acest caz. 

Citeste si: Doi tineri împușcați în cap la Tulcea

Extrădarea lui Florian Tudor, alias Rechinul, în maxim 60 de zile

România are la dispoziţie 60 de zile pentru a cere extrădarea Rechinului. Momentan, judecătorul administrativ a decis oprirea extradării, el afirmând că acest caz ar trebui să fie preluat de un judecător de competenţă penală.

Florian Tudor, zis Rechinul, a umblat liber vreme de doi ani în Mexic fără ca anchetatorii români să poată să pună mâna pe el, deși în țară individul de 44 de ani era acuzat de șantaj și instigare la tentativă de omor.

Anul trecut, românul suspectat de legături cu temutul El Chapo a făcut o conferință de presă în care s-a plâns că e terorizat de autorități.

Citeste si: Gest incredibil făcut de un judecător federal când a venit vorba de planul de extrădare al lui Florian Tudor supranumit ”Rechinul” 

Rechinul, capturat după scene de bătaie ca-n filme

Florian Tudor supranumit ”Rechinul”, investigat inclusiv de FBI pentru crearea unei reţele transnaţionale de clonare de carduri, a fost arestat în Mexic în baza unei cereri de extrădare formulate

de România, au anunţat autorităţile judiciare mexicane.

După luni întregi în care a sfidat anchetatorii români ce se chinuiau să-l captureze, vestitul Rechinul a fost capturat săptămâna trecută după o scenă ca-n filme. Florian Tudor-  poreclit Rechinul- este considerat unul dintre cei mai temuți capi ai lumii criminale care-și fac veacul peste ocean.

Surse din rândul anchetatorilor susțin că-n timpul operațiunii- unul dintre polițiști a încercat să împiedice arestarea interlopului- iar avocatul lui din Mexic i-a lovit pe agenții veniți să-l încătușeze.

Cei doi au sfârșit și ei reținuți după acțiunea în forță!

Florian Tudor a fost imobilizat și luat pe sus de ofițeri după minute bune de luptă- dar strigă fără încetare să fie lăsat în pace.

Rechinu, legături cu mafiotul mexican „El Chapo” 

Stabilit în Mexic din 2012- Rechinu este bănuit că ar fi procurat milioane de euro din carduri clonate. Locotenenții lui, susțin anchetatorii, ar fi instalat sute de bancomate capcană mai ales la malul mării Caraibilor între localitățile Cancun și Tulum- dar și în alte

zone turistice. În plus, gruparea este acuzată de o grămadă de fapte cu violență.

Citeste si: VIDEO- Celebrul Florian Tudor „Rechinul” a fost capturat în Statele Unite

Locotenenții „Rechinului” au fost condamnați în România

Șase dintre bodyguarzii temutului mafiot român Rechinul au fost condamnați în luna martie 2021, în total, la 40 de ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Temuții bodyguarzi din Craiova angajați să-l păzească pe Florian Tudor, zis Rechinu, în Mexic,  au fost condamnați, în total, la 40 de ani de închisoare.  

Printre acuzații: tentativă de omor. Cu toate că victima fusese asasinată ulterior, dar anchetatorii nu au putut încă să dovedească dacă tot ei sunt vinovați de al doilea atac. Cei șase locotenenți sunt în arest din 2019- dar abia acum s-a dat sentința. 

Citeste si: VIDEO- Locotenenții „Rechinului” au fost condamnați

Condamnat pentru omor calificat la 10 ani de închisoare

Alin Gabriel Poenaru- poreclit „Patrian”- se plimba între Cancun și Craiova. Potrivit unor surse din anchetă- temutul interlop avea misiunea de a-i apăra Rechinului interesele în fața celorlalți membrii ai grupării.

A fost arestat preventiv în iulie 2019 și atunci le-a povestit procurorilor români că ar fi fost angajat ca antrenor de fitness în Mexic- dar nu a vrut să spună unde mai exact. A fost condamnat pentru omor calificat- la 10 ani și patru luni de închisoare.

Citeste si:  VIDEO- Tavanul unei școli proaspăt renovate s-a prăbușit peste bănci

Alte condamnări grele pentru „dulăii” lui Rechinu

Adrian Mincă- poreclit „Piciu”- le-a spus anchetatorilor că s-ar fi dus în Mexic ca să lucreze tot la o sală de sport. Acolo l-a cunoscut pe Florian Tudor și pe ceilalți locotenenți ai grupării care speriat Riviera Maya. Judecătorii au decis ca și el să stea după gratii nouă ani și patru luni.

Sorin Velcu- zis Lordes- ar fi un alt lider de temut organizației criminale controlată de Rechinu. El a fost prins și arestat în Indonezia, America, sau Irlanda- dar a scăpat. Ulterior a revenit în România și a fost săltat de mascați. Pe el magistrații l-au condamnat pentru conducere fără permis și port ilegal de armă la 3 ani și 4 luni de închisoare. Nu au fost suficiente probe care să dovedească alte ilegalități.

Răzvan Ghiță- e un alt bodyguard al lui Florian Tudor. Individul a ajuns inițial în Mexic cu gândul să treacă granița ilegal în Statele Unite. Rolul lui în gruparea criminală era să scoată bani de pe cardurile falsificate în cona Mexico City. De acolo- a revenit în Cancun și a fost avansat în grad- devenind scutul personal al Rechinului. Și el a fost prins și încătușat tot în iulia 2019- iar acum Tribunalul București l-a condamnat la 9 ani și 4 luni de închisoare.

Citeste si: VIDEO- Război cu mafioții români din Mexic

Alți doi locotenenți ai Rechinului au primit condamnări- printre ei un membru al clanului Caran- care se ocupa de treburile murdare din țară ale lui Florian Tudor: amenința și șantaja rivalii.

În același dosar a fost anchetat și capul grupării- vestitul Rechinu- care ar fi avut legături până și cu mafiotul mexican „El Chapo”. Florian Tudor însă nu a putut fi adus în țară la judecată. Este în continuare liver peste ocean- unde- în ultimul deceniu și-a ridicat un adevărat imperiu. Anul trecut- a făcut o conferință de presă în care s-a plâns că e terorizat de autorități.

Cei șase bodyguarzi ai lui Florian Tudor- implicit el- au intrat în vizorul anchetatorilor după moartea lui Constantin Marcu- care fusese unul din locotenți dar pe care l-au executat în stil mafiot pentru că nu a mai vrut să se supună regulilor.

Crima care nu a putut fi dovedită

Marcu fugise în Mexic după o condamnare pentru tentativă de omor în România și intrase în gruparea controlată de Rechinul. Doar că ulterior a devenit informatorul celor de la FBI- din câte le-au povestit anul trecut părinții lui jurnaliștilor de la Rise Project.

Unul dintre ei era chiar Sorin Velcu- iar vorbele dure nu au rămas însă o simplă amenințare. Ulterior- Marcu avea să fie atacat de trei bărbați și înjunghiat. El a reușit să fugă- să se ascundă, dar nu pentru multă vreme. A fost prins și împușcat- la doi pași de vila Rechinului din Cancun.

Anchetatorii încă nu au putut dovedi omorul. Doar tentativa de omor. Un judecător a decis că nu a fost crimă, că Marcu ar fi încercat să răpească unul din oamenii Rechinului și ar fi fost împușcat de unul dintre agenții de pază. Același magistrat a fost ulterior suspendat pentru nereguli într-un alt caz.

Citeste si: ”RECHINUL” A FOST CAPTURAT ÎN MEXIC

Stabilit în Mexic din 2012- Rechinu este bănuit că ar fi procurat milioane de euro din carduri clonate. Locotenenții lui, susțin anchetatorii, ar fi instalat sute de bancomate capcană mai ales la malul mării Caraibilor între localitățile Cancun și Tulum- dar și în alte zone turistice. În plus, gruparea este acuzată de o grămadă de fapte cu violență.

Contactat în martie de reporterii Știrilor Kanal D- Rechinu a spus că nu comentează condamnările făcute în România și că se consideră nevinovat.

[ad_2]

Citește mai mult..