Președintele Iohannis, discuție cu Mircea Geoană în legăturăă cu pregătirea Summitului NATO

[ad_1]

Preşedintele Klaus Iohannis a a avut o discuție, luni, cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, cu privire la pregătirea Summitului NATO din 14 iunie. În cadrul discuției au fost evidențiate evoluţiile în privința procesului de reflecţie NATO 2030 şi noul Concept Strategic.


In articol:


Klaus Iohannis a avut, luni, o întâlnire la Palatul Cotroceni cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Președintele Klaus Iohannis a avut o discuție cu secretarul general adjunct al NATO privind Summitul NATO din 14 iunie 2021


„Discuţiile s-au concentrat pe temele de interes în pregătirea Summitului NATO din 14 iunie, cu accent pe evoluţiile la nivel aliat privind procesul de reflecţie NATO 2030 şi noul Concept Strategic”, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Citeste si: Toate persoanele care se vor vaccina marți, 1 iunie 2021, la centrul drive-thru din Piața Constituției vor primi bilete gratuite la teatre și muzee  

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că Summitul NATO care va avea loc pe 14 iunie la Bruxelles reprezintă un pas important al procesului de adaptare a NATO la provocările actuale de securitate.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis sprijină propunerea secretarului general al NATO, Mircea Geoană, pentru de un nou Concept Strategic, care să asigure un răspuns adecvat al Alianţei Nord-Atlantice pentru actualul mediu internaţional de securitate.

Citeste si: Premierul Florin Cîţu: „De mâine, putem să vaccinăm şi adolescenţii. Îi încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor.”

Astfel, noul concept trebuie să reflecte realităţile geostrategice din prezent şi totodată să asigure o viziune unitară asupra priorităţilor NATO.

[ad_2]

Citește mai mult..