Răspunsul FRF despre promovarea CSA Steaua în Liga 1. Punct de vedere oficial solicitat de Digi Sport

[ad_1]

  • Baraj menținere/promovare Liga 1: Hermannstadt – Mioveni, miercuri, 19:00, Digi Sport 1

  • Amical: Team Belodedici – Team Andone, luni, 20:00, Digi Sport 1

Iar răspunsul nu lasă loc de vreo interpretare: Steaua poate promova dacă face unele modificări de statut.

După ce a câştigat barajul cu CS Afumaţi, 2-0 şi 2-1, Steaua va juca în Liga a 2-a şi dacă îşi schimbă forma de organizare în acestă pauză competiţională va putea promova în Liga 1 dacă se va clasa pe unul dintre primele două locuri în Liga a 2-a.

CSA Steaua poate promova în Liga 1 dacă schimbă forma actuală de organizare şi nu va mai fi club sportiv de drept public

Un club de drept sportiv public va putea juca în competiţia organizată de Liga Profesionistă de Fotbal, adică Liga 1, doar dacă se reorganizează sau cesionează activitatea sportivă unui club de drept privat. 

Condiţia necesară este ca demersurile să fie finalizate până la startul Ligii a 2-a.

Răspunsul FRF la solicitarea Digi Sport în legătură cu dreptul CSA Steaua de a urca în Liga 1

Te visezi rege sau regină într-un palat? Hai în Digi Online să vezi Monarhiile lumii, printre secrete și mituri, azi de la 19:05, numai pe Digi World!

„Bună ziua,

În urma solicitării dumneavoastră, Departamentul Juridic al FRF face următoarele precizări:

Legea sportului în vigoare nu prevede posibilitatea cluburilor de drept public de a fi membre ale ligilor profesioniste. Prin urmare, o structură sportivă organizată sub forma unui club sportiv de drept public nu poate participa în competițiile organizate de Liga Profesionistă de Fotbal.

Pentru a putea participa în competiția Liga 1, un club de drept public trebuie să se reorganizeze sau să cesioneze activitatea sportivă unui club de drept privat. Comitetul Executiv al FRF a stabilit ca această cesiune poate fi efectuată cu cel puțin un sezon anterior celui în care clubul urmează a promova în Liga 1. Astfel, pentru a promova în Liga 1 la finalul sezonului 2021/2022, orice club de drept public care deține dreptul de participare în Liga a 2-a ar trebui să efectueze procedurile necesare în pauza competițională dintre sezoanele 2020/2021 și 2021/2022 cu respectarea prevederilor și termenelor regulamentare ale FRF, aplicabile.

Vă mulțumim!
Biroul de Presă al Federației Române de Fotbal”, se precizează în răspunsul FRF.

Galerie Foto

Etichete: csa steaua , frf , promovare csa steaua , departament juridic frf

[ad_2]

Citește mai mult..