Ministrul Mediului, despre începerea lucrărilor de reabilitare în zona Eforie: „Vrem să avem un litoral modern”

[ad_1]

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a fost prezent, vineri, la începerea lucrărilor de reabilitare a plajelor în zona Eforie. Ministrul a declarat că se dorește să avem un litoral modern, care să facă posibilă desfășurarea activităţilor economice în condiţii de secolul XXI.


In articol:


Ministrul Mediului a afirmat, vineri, la Eforie Sud, că proiectul este unul complex, fiind lotul 5.

Ce a declarat Ministrul Mediului privind proiectul de reabilitare al plajelor din Eforie?

“Este un proiect extrem de important, face parte dintr-un proiect complex, este lotul 5. Vor mai urma alte şase contracte care se vor semna, sunt în faza de licitaţii. Cel mai important pentru Ministerul Mediului este să ştim de unde am plecat, ce facem şi unde vrem să ajungem.
Am plecat de la un sistem dezorganizat, un litoral care nu a fost pus la punct aşa cum trebuie. Avem lucrări terminate, lucrări în curs de desfăşurare şi lucrări care vor urma la sfârşit vor fi peste zece contracte care se vor semna pe întregul litoral românesc”,
a precizat Tanczos Barna.

Ministrul a mai spus că autorităţile vor să avem un litoral modern, mai ales din punct de vedere turistic, dar și pentru a proteja biodiversitatea.

Citeste si: O femeie l-a împușcat pe propietarul salonului, unde și-a făcut unghiile, pe motiv că prețul serviciului este prea mare

Vrem să avem un litoral modern, pus la punct din punct de vedere turistic, un litoral care oferă posibilitatea desfăşurării unor activităţi economice în condiţii de secolul XXI. Dar în paralel, lucrul extrem de important pentru Ministerul Mediului este să protejăm biodiversitatea. Este probabil cel mai interesant lot din toate cele care au fost terminate, sunt în curs de desfăşurare sau vor urma pentru că dincolo de cele 50 de hectare de plajă care se vor crea vom avea 29 de hectare de biodiversitate, 29 de hectare unde specii protejate vor avea posibilitatea relansării acestei biodiversităţi extrem de valoroase pentru Marea Neagră, pentru România şi pentru Europa”, a afirmat ministrul Mediului.

Citeste si: O nouă tranșă de vaccin împotriva COVID-19 de la Moderna va sosi în țară

Poiectul de reabilitare de la Eforie se va întinde pe o distanţă de şase kilometri, mai exact din zona portului Belona şi până la intrarea în Tuzla

Potrivit autorităților, în aceste investiţii vor fi construite şapte diguri şi vor fi folosite 4,5 milioane de metri cubi de nisip pentru lărgirea plajei.

Acest proiect de reabilitare a plajelor din zona Eforie va fi în valoare de aproximativ 400 de milioane de lei.

Citeste si: Alertă de incendiu la un spital în dimineața de vineri. 32 de pacienți au fost evacuați

[ad_2]

Citește mai mult..