”A început bătălia!”. Cu ce nu este de acord

[ad_1]

  • Formula 1: Marele Premiu al Azerbaidjanului, duminică, 15:00, Digi Sport 1

  • Baraj promovare La Liga: LeganesRayo Vallecano, duminică, 22:00, Digi Sport 1

Tehnicianul, care în ultimii patru ani a antrenat în afara României, la Kayserispor, Al Shabab, Gaziantep și Rizespor, a anunțat că ”bătălia” pentru supremația din campionat, care ar urma să se dea, foarte probabil, tot cu FCSB și Universitatea Craiova, a început pentru el încă din ziua în care a semnat cu CFR Cluj, formație pe banca căreia își propune pentru următorul sezon și o calificare în grupele Europa League.

Marius Șumudică, pregătit pentru lupta din Liga 1

A început bătălia din prima zi în care am semnat cu CFR Cluj. Într-un final, sper să fim noi cei care vor câștiga războiul.

Personal, îmi doresc foarte mult să ajungem cel puțin în grupele Europa League, unde avem un culoar bun și este accesibil. Vom lupta, asta e cert”, a declarat Marius Șumudică, pentru ProTV.

Pentru a ajunge să lupte pentru grupele Europa League, CFR Cluj ar trebui să ”retrogradeze”, să piardă o dublă manșă din preliminariile de Champions League, acolo unde intră încă din primul tur al calificărilor. Campioana României are avantajul de a fi cap de serie în primele două tururi, însă începând cu runda a treia misiunea de a accesa grupele celei mai importante competiții intercluburi continentale se va îngreuna.

O eliminare în turul trei preliminar al Champions League ar însemna, în schimb, o calificare în play-off-ul de Europa League.

Marius Șumudică, nemulțumit de regula U21

Revenit în fotbalul românesc după patru ani, Marius Șumudică trebuie să gestioneze regula U21, care-l obligă să înceapă cu doi fotbaliști eligibili pentru naționala de tineret, adică, începând cu anul următor, născuți după 1 ianuarie 2000. Tehnicianul recunoaște că ”driblarea” regulii prin înlocuirea unuia dintre fotbaliștii tineri încă din primele minute ale jocului poate avea un impact negativ sever asupra jucătorului.

Distrugi acel jucător pe care-l schimbi. Are un impact mental devastator. Am văzut asta și la Croitoru, la Botoșani, când și-a schimbat băiatul”, a transmis Marius Șumudică.

Etichete: marius sumudica , antrenor cfr cluj , lupta titlu liga 1 , regula u21

[ad_2]

Citește mai mult..