Grevă într-un centru de vaccinare. Angajații nu și-au primit salariile din aprilieStatul român militează pentru vaccinare, dar cine plătește? Personalul din centrele de vaccinare încă așteaptă banii din luna aprilie. Cei care lucrează la centrul de vaccinare din Carei și-au întrerupt astăzi, timp de două ore, activitatea, în semn de protest față de neplata salariilor de către Ministerul Sănătății. În replică, ministrul Sănătății spune că plățile sunt în grafic și nu este vorba despre nicio întârziere.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății:Plățile s-au făcut în cursul acestei săptămâni către toate centrele de vaccinare aflate în subordinea autorităților locale.

Este o metodologie prin care centrele de vaccinare cer finanțare de la autoritățile locale, au o perioadă pentru a depune această cerere, autoritățile locale solicită finanțare către direcțiile de sănătate publică, există din nou o perioadă pentru transmiterea acestor cereri, pentru a da posibilitatea autorităților locale, a tuturor, să centralizeze datele, DSP-urile solicită finanțare Ministerului Sănătății, care și acesta are nevoie de câteva zile pentru a centraliza.

Ultimele plăți le-am făcut cele aferente lunii aprilie și, din câte stiu, în urmă cu o săptămână s-au realizat deschiderile de conturi. De acolo se mai solicită Ministerului de Finanțe alimentarea cu bani în acele conturi, după care se face plata. Deci, săptămâna trecută, vineri, s-au făcut deschiderile de conturi.

În această lună, niciunde pe acest circuit nu au fost întarzieri în afara perioadei”.

Editor : A.C.Citește mai mult..