INCREDIBIL: Luni au avut loc două cutremure consecutive
[ad_1]
În mai puțin de o oră, luni, 14 iunie 2021, au avut loc două cutremure. Află în ce zonă s-au produs acestea.
In articol:
Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat faptul că luni, 14 iunie 2021, la prânz, au avut loc două cutremure cu magnitudinea de peste 3, în zona seismică Vrancea.
Primul cutremur, cu magnitudinea de 3,1, a avut loc la ora 12.54. Conform specialiștilor, s-a produs la adâncimea de 10 kilometri, în apropierea oraşelor: Brașov (79 km), Bacău (103 km), Ploiești
(91 km), Galați (113 km), Brăila (114 km), București (142 km).
Citeste si: Profeţia înfiorătoare a lui Nostradamus pentru 2021: Ce se întâmplă cu România?
Al doilea seism- de 3,3- s-a înregistrat după mai puțin de o oră. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, al doilea cutremur a avut loc la ora 13.36, la o adâncime de 5 kilometri.
Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: Brașov (79 km), Ploiești (91 km), Bacău (103 km), Galați (113 km), Brăila (114 km), București (142 km).
Cutremure puternice în România
În anul 2018, pe data de 28 octombrie, a avut loc în România, în judeţul Buzău, un cutremur de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind, de asemenea, resimţită şi în Capitală.
A fost cel mai mare cutremur de pe teritoriul României în ultimii ani. Specialiștii consideră că zona Vrancea este un stadiu final al unei foste zone de subducție.
Cele mai puternice seisme din zona Vrancea, care s-au soldat și cu pierderi de vieţi omeneşti, s-au înregistrat pe 26 noiembrie 1802, 10 noiembrie 1940 (a avut adâncimea focarului de 122 km şi magnitudinea de 7,4 pe scara Richter) şi 4 martie 1977 (adâncimea focarului fiind de 93 km şi magnitudinea de 7,2 pe scara Richter).
Ghid de supraviețuire după cutremur
Curând, în București urmează să fie creat primul ghid tipărit de supraviețuire după un cutremur. Inițiativa îi aparține Asociației pentru Reducerea Riscului Seismic, în colaborare cu ARCEN (Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate).
Citeste si: VIDEO- La început de vară, vremea se răcește și continuă fenomenele extreme
”Ghidul va fi cel mai complet și provocator instrument de conștientizare, de învățare și de pregătire pe care l-am pregătit până acum.”,
a anunțat Re:Rise, Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic pe pagina de Facebook.
Lucrările pentru acest ghid au început încă din 2018, potrivit sursei citate.
Ghidul va fi tipărit în 20.000 de exemplare și include harta centrului vulnerabil al Bucureștiului și un set de acțiuni de pregătire pe care să le luăm înainte, în timpul și după un cutremur major, care pot face diferența între viață și moarte într-o astfel de situație.
De asemenea, harta va veni în sprijinul autorităților interesate de harta orașului de după cutremur, va arăta o imagine posibilă a Bucureștiului post-seism și va pune în evidență lucruri precum zonele greu accesibile.
[ad_2]
Citește mai mult..