COD ROȘU. Mai multe localități din județele Bacău și Vrancea, sub avertizare de fenomene meteo periculoaseMeteorologii au emis, vineri seara, o avertizare cod roșu de producere imediată (nowcasting) a unor fenomene meteo periculoase care vizează mai multe localități, inclusiv orașe și stațiuni, din județele Bacău și Vrancea. Va ploua extrem de mult pe parcursul a cel puțin trei ore și există risc de inundații.

Avertizarea cod roșu de tip nowcasting a intrat în vigoare la ora 21:00 și este valabilă până la  ora 0:00. 

În județul Bacău vor fi afectate următoarele localități: Dărmănești, Oituz, Asău, Agăș, Mănăstirea Cașin, Ghimeș-Făget, Slănic-Moldova, Zemeș, Palanca, Brusturoasa.

În judetul Vrancea, avertizarea privește localitățile: Vizantea-Livezi, Câmpuri, Tulnici, Vrâncioaia, Soveja, Nistorești, Paltin, Paulești, Negrilești, Bârsești.

În cele trei ore ale avertizării de tip cod roșu se vor semnala averse torențiale ce vor acumula în general 30-45 l/mp, în condițiile în care în zona avertizată s-au acumulat deja în medie 70-80 l/mp; descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Editor : Luana PavalucaCitește mai mult..