Ministrul Educației: „Programa de educaţie sexuală, inclusă în cea de educaţie sanitară este foarte bună”

[ad_1]

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declară că programa de educaţie sexuală, inclusă în programa de educație sanitară deja existentă în școli este foarte bună. Ministrul a mai menționat că ar fi bine ca elevii să se înscrie din start la acest curs opţional.


In articol:


„În momentul de faţă aşa se numeşte, chiar dacă ştiu foarte bine că programa şi de educaţie sanitară cuprinde toate aceste noţiuni.

Deja de la clasa a XI-a, lucrurile încep să fie foarte complexe în această programă pe partea de educaţie sexuală. Este vorba, însă, de un număr foarte mic de copii, disciplina fiind una opţională, care urmează această disciplină, educaţia sanitară cu componenta de educaţie sexuală”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Sorin Cîmpeanu: „Eu cred că bine ar fi să fie înscrişi din start pentru această disciplină..”

Sorin Cîmpeanu a precizat că nu are nicio emoţie în privința denumirii disciplinei, deşi pentru unii părinţi ar putea să genereze foarte ușor idei preconcepute, adăugând că elevii trebuie înscriși din start pentru această programă cu posibilitatea retragerii făcând o cerere motivată sau nu.

Ministrul Educației: „Programa de educaţie sexuală, inclusă în cea de educaţie sanitară este foarte bună”[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore? Anunțul autorităților

„Nu am nicio emoţie cu această denumire chiar dacă acest cuvânt, sexual, pentru acei părinţi care sunt mai puţin pregătiţi poate să genereze foarte
facil idei preconcepute. Este vorba de educaţie sexuală. Poate ar fi fost mai fericită o denumire mai explicită care să îi ajute şi pe cei care nu intră în profunzimea lucrurilor, ci se uită doar la denumiri. Zic, poate, dar e foarte în regulă aşa, eu, personal, nu am niciun fel de problemă. Eu cred că bine ar fi să fie înscrişi din start pentru această disciplină, urmând ca în cazul în care părinţii au rezerve să poată formula cereri de retragere de la această disciplină, motivate sau nu, dar punctual”
, a menționat

Cîmpeanu.

Citeste si: Ministrul Sănătății: „Campania de vaccinare în Sibiu este una dintre cele mai eficiente la nivel naţional”

Ministrul Educaţiei susține că actuala programă de educaţie sanitară este una foarte bună, fiind propusă încă de la clasele mici până la clasele din anii terminali

„Ar trebui mers pe programa deja existentă. Programa de educaţie sexuală, inclusă în cea de educaţie sanitară, este foarte bună, este gradual începând de la clasele mici până la lucrurile foarte complexe, în anii terminali de liceu”
, a mai adăugat ministrul.

Sprin Cîmpeanu a mai afirmat că profesorii de biologie, dar și personalul medical care are competenţe în acest sens vor putea preda aceste cursuri.

Citeste si: Bilanț COVID-19 azi, 19 iunie 2021. Câte cazuri noi s-au raportat în ultimele 24 de ore?

[ad_2]

Citește mai mult..