Case izolate, drumuri închise în Moldova, din cauza inundațiilor din ultimele zile

[ad_1]

Ploile abundente din ultimele zile continuă să producă pagube în județele din Moldova. Două drumuri judeţene din Vrancea au fost blocate, după ce râul Putna a ieşit din matcă şi a inundat carosabilul, iar 20 de gospodării au fost inundate. În Neamț, mai multe familii au fost izolate de apele crescute, care au rupt un pod.

„20 de gospodării sunt inundate la Bilieşti, iar DJ 204D este blocat de apele revărsate. Alte zece curţi sunt inundate la Mirceşti, tot din cauza apelor râului Putna. De asemenea, la Coza, mai multe gospodării au fost inundate, iar la Nereju, DJ 205D, este blocat din cauza creşterii râului Zăbala”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pârvu.

Centrul de vaccinare de la Suraia rămâne închis publicului duminică, după ce drumul judeţean 204D, care face legătura între Focşani şi localitate, a fost blocat de apele revărsate ale râului Putna.

„Centrul de vaccinare de la Suraia rămâne închis astăzi, deoarece nici personalul, dar nici pacienţii nu pot ajunge în localitate din cauza apelor revărsate. Râul Putna a spart digul de protecţie la Bilieşti, astfel că şoseaua spre Suraia este blocată. Vom continua să asigurăm vaccinarea pentru pacienţii programaţi la Suraia în cadrul centrului mobil din parcarea centrului comercial Promenada Mall”, a declarat coordonatorul judeţean al campaniei de vaccinare, medicul Janina Lazăr, potrivit Agerpres.

Drumul care face legătura între Focşani şi Suraia este blocat de apă la Bilieşti, în zonă fiind, de asemenea, inundate mai multe gospodării.

În judeţul Vrancea este în vigoare o avertizare meteo de ploi abundente până la ora 23,00.

În județul Neamț, patru familii din localitatea Neguleşti, comuna Piatra Şoimului, au rămas izolate după ce podeţul peste pârâul Iapa a fost luat de viituri, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

Potrivit sursei citate, este vorba 7 persoane, între care un vârstnic, de 80 de ani, şi un bebeluş.

„Persoanele izolate nu au solicitat asistenţă medicală. Pompierii, cu ajutorul autospecialei de intervenţie şi salvare de la înălţime, au trecut pe malul drept al pârâului Iapa şi au dus pâine şi lapte praf. Toate persoanele izolate au refuzat evacuarea din gospodării”, a afirmat locotenentul Irina Popa.

Misiunea a avut un grad ridicat de risc, deoarece deplasarea peste pârâu s-a făcut pe sub o linie electrică de medie tensiune, a menţionat sursa citată.

Editor : B.P.

[ad_2]

Citește mai mult..