Efecte devastatoare în urma furtunilor, în 16 judeţe din țară. Ce recomandări fac pompierii


Ploile torențiale anunțate de meteorlogi în ultimele 24 de ore au produs efecte devastatoare în 36 de localităţi din 16 judeţe din țară, dar şi în municipiul Bucureşti.


In articol:


Conform Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în ultimele 24 de ore, aversele torențiale au provocat probleme în 36 de localități, din 16 județe ale țării, mai exact: în judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Ilgov, Prahova, Neamţ, Suceava, Vaslui, Vrancea, Bucureşti.

Ploile torențiale fac prăpăd în mai multe localități din țară

Astfel, echipajele de pompieri au intervenit pentru evacuarea apei din 16 case, 85 curţi, 9 anexe, 6 subsoluri/beciuri, de pe 6 străzi, precum şi pentru degajarea a 17 copaci căzuţi pe carosabil sau pe autoturisme, 19 maşini, fiind afectate.

Citeste si: COD ROȘU de ploi torențiale în patru județe din țară

Potrivit IGSU, probleme în urma ploilor abundente s-au înregistrat și la Bacău, Vrancea şi Neamţ, unde mai multe persoane au fost
evacuate din locuinţe, deoarece erau în pericol de inundaţie.

Efecte devastatoare în urma furtunilor, în 16 judeţe din țară. Ce recomandări fac pompierii[Sursa foto: Facebook IGSU]

Citeste si: ALERTĂ METEO! Ploi torențiale și furtuni în mai multe județe din țară- HARTA

Ce recomandări fac pompierii în aceste situații, pentru populaţie?

„Pentru evacuarea normală a apelor pluviale, luaţi măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, NU traversaţi râurile prin apă și NU vă apropiaţi de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, rămâneţi în spații închise care să vă asigure protecția și evitaţi deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți”, au transmis pompierii.

Citeste si: Ministrul Educației: 34.000 de elevi înmatriculaţi în anul şcolar 2020-2021 în clasa a XII-a nu sunt înscrişi la Bacalaureat

 

 Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.