Galerie Foto | Emma Răducanu face furori la Wimbledon! Britanica de origine română a câștigat primul meci în circuitul WTA

[ad_1]

  • Media: Liga Digi Sport, joi, 15:15, Digi Sport 1

  • Media: Fotbal Club, joi, 19:30, Digi Sport 1

Emma Răducanu (numărul 338 mondial) a învins-o pe Vitalia Diatchenko (30 de ani, locul 150 WTA) în runda inaugurală a competiției de la All England Club, scor 7-6, 6-0, la capătul unei ore și 58 de minute de joc. În turul secund, sportiva cu origini românești va avea o misiune dificilă împotriva cehoaicei Marketa Vondrousova (42 WTA).

Galerie Foto

Emma Răducanu, prima victorie în circuitul WTA! Jucătoarea cu origini românești s-a calificat în turul doi la Wimbledon

Emma Răducanu s-a născut în Canada, din tată român și mamă chinezoaică și reprezintă Marea Britanie la tenis. La începutul lunii iunie a bifat, la Nottingham, primul ei meci WTA, iar acum a și câștigat pentru prima dată în circuit. Până la 18, ea a evoluat doar în competiții ITF.

  • 333 a fost cea mai înaltă poziție atinsă de Emma Răducanu, în martie 2020, însă o dată cu victoria din primul tur de la Wimbledon, britanica de origine română își va îmbunătăți cu siguranță rezultatul.

Grație acestei performanțe, Emma Răducanu și-a asigurat un cec în valoare de 75.000 de lire sterline (aproximativ 100.000 de dolari) şi 70 de puncte WTA. Pentru tânăra jucătoare această sumă reprezintă mai mult decât dublul câștigurilor înregistrate până acum din tenis (40.000 de dolari, potrivit site-ului WTA).

Etichete: wimbledon , emma raducanu , emma raducanu prima victorie wta , emma raducanu wimbledon

[ad_2]

Citește mai mult..