Vești bune pentru o româncă care participă la Wimbledon

[ad_1]

Evoluție excelentă pentru românca Sorana Cîrstea, locul 45 mondial, care s-a calificat, miercuri, 30 iunie 2021, în turul II al turneului de tenis de la Wimbledon.


In articol:


Sportiva noastră s-a impus, cu 6-3, 6-3, în confruntarea cu Samantha Murray, din Marea Britanie, locul 230 mondial şi o sportivă care a ajuns pe tabloul principal al turneului de la Wimbledon graţie unui wild-card.

80 de minute a durat meciul cu englezoaica Samantha Murray

Incredibil este faptul că Sorana a avut nevoie de 80 de minute pentru a pune capăt unei dispute chiar i-a convenit de minune pentru a se încălzi pentru partidele următoare.

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul II [Sursa foto: Instagram]

Citeste si: Vești proaste pentru Simona Halep. Va rata cel mai mare eveniment sportiv

Meciul disputat între Cîrstea și Murray a fost un meci fără un istoric aparte, o confruntare în care Sorana a reuşit să
facă rapid câte un break în fiecare dintre cele două seturi, iar apoi a gestionat excelent avantajul avut pe tabela de marcaj.

Victoria obţinută miercuri, 30 iunie 2021, îi asigură Soranei Cîrstea 70 de puncte WTA şi un cec în valoare de 75.000 de lire sterline. Totodată, calificarea în turul II al turneului de la Wimbledon i-ar putea asigura sportivei noastre un posibil meci cu Victoria Azarenka, din Belarus, locul 14 mondial şi favorita 12 a competiţiei, în cazul în care Azarenka trece de Kateryna Kozlova, din Ucraina, locul 157 mondial.

Se pare că jocul pe iarbă nu îi aduce o performanță prea grozavă Soranei Cîrstea deoarce ea a ajuns de trei ori doar până în șaisprezecimile de finală ale turneului de la Wimbledon, respectiv în 2009, 2012 şi 2017.

Citeste si: EURO 2020: Schimbări majore pentru semifinale și finală. Ce a decis guvernul britanic

Sorana Cîrstea[Sursa foto: Instagram]

Sorana nu este singura româncă calificată în turul II la Wimbledon

Anul acesta, Sorana Cîrstea are posibilitatea să fie una dintre sportivele care ţin steagul României sus, în condiţiile în care Ana Bogdan, Mihaela Buzărnescu şi Monica Niculescu au fost eliminate prematur, iar Patricia Maria Ţig are viaţă grea cu Daria Kasatkina, din Rusia, a 31-a favorită a competiţiei. Doar Irina Begu a mai ajuns în turul II de la Wimbledon, ea urmând să joace cu Petra Martic, din Croaţia, favorită 26.

Irina Begu s-a calificat în tutul II la Wimbledon[Sursa foto: Instagram]

 

 

 

 

[ad_2]

Citește mai mult..