Valeriu Gheorghiță aruncă bomba despre valul patru coronavirus: „Cred că discuţia asupra valului patru nu este dacă vine, ci când vine şi care va fi amploarea lui”

[ad_1]

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre apariția valului patru generat de virusul COVID-19. Medicul a anunțat că o să avem parte de un val patru negreșit.


In articol:


Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că fără a creşte rata vaccinării, numărul de persoane vaccinate, va fi foarte greu să evităm mai târziu o creştere a numărului de cazuri. „Cred că discuţia asupra valului patru nu este dacă vine, ci când vine şi care va fi amploarea lui”, a afirmat Gheorghiţă.

Valeriu a anunțat că nu vom scăpa de valul patru COVID-19. „Este cât se poate de clar că, fără a creşte rata vaccinării, numărul de persoane vaccinate, va fi foarte greu să evităm mai târziu o creştere a numărului de cazuri”, a declarat, miercuri seară, la Digi 24, Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si: Medicul Gheorghiță a anunțat rata de dezvoltare a reacțiilor adverse la vaccinurile anti-COVID

Specialistul a transmis că în țările cu multe persoane imunizate, precum Israel, Marea Britanie, chiar dacă a
crescut numărul infectărilor, nu a crescut cel al deceselor și al persoanelor spitalizate. „Decesele care s-au înregstrat, 99%, sunt la persoane nevaccinate. Aici ne aduce ca beneficii foarte mari vaccinarea, pentru că limităm consecinţele aceste pandemii – oameni care ajung în spital, oameni care fac forme grave de boală şi oameni care-şi pierd viaţa”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si: Ce spune Valeriu Gheorghiță despre medicii care ezită să se vaccineze

Când vine valul patru în România

Valeriu Gheorghiță trage un semnal de alarmă și afirmă că doar dacă ne vaccinăm vom fi în siguranță în fata variantei covid-19 Delta, care este mult mai contagioasă. „Un bolnav infectat cu tulpina Delta poate îmbolnăvi alte 6-7 persoane(…) Datele arată deja că sunt multe ţări în care tulpina Delta a devenit dominantă”, a mai precizat Gheorghiţă.

Gheorghiță a adăugat: „Nu am ajuns la imunizarea în masă(…) din păcate, mai ales la varianta Delta, imunitatea dobândită ca urmare a trecerii prin boală nu oferă suficientă protecţie, 20- 50% dintre persoane au risc să se infecteze. Cu cât rata de vaccinare este mai redusă, cu atât viteza de propagare a acestei noi variante este mai mare”.

Când a fost întrebat despre valul patru Sars-Cov-2, preşedintele CNCAV a mărturisit: „Cred că discuţia asupra valului patru nu este dacă vine, ci când vine şi care va fi
amploarea lui. Mi-aş dori să ne înşelăm cu toţii”.

Conform experților în sănătate la finalul lunii august, tulpina Delta va deveni dominantă.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiţă, anunț despre rapelul cu AstraZeneca, după verdictul la nivel UE

Valeriu Gheorghiță – Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare covid-19.[Sursa foto: Facebook]

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19 a anunţat miercuri două noi decese provate de tulpina Delta a noului coronavirus.

Bilanțul a ajuns la trei decese. Reprezentanții comitetului au afirmat că varianta Delta are potenţial de a deveni tulpină majoritară la nivel global. Totuși anunță faptul că vaccinurile administrate în schemă completă îşi menţin eficienţa faţă de infecţia cu această tulpină.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, liniștea dinaintea furtunii! Șeful campaniei de vaccinare a făcut noi declarații despre valul patru al pandemiei: ”Tulpina Delta are o rată crescută de atac”

[ad_2]

Citește mai mult..