Biden i-a spus lui Putin că SUA „vor acționa în consecință” după atacul cibernetic masiv al hackerilor rușiJoe Biden a discutat, vineri, cu Vladimir Putin la telefon și i-a spus acestuia că Statele Unite „vor acționa în consecință” după cel mai recent atac cibernetic de tip ransomware al hackerilor ruși asupra companiilor americane, a transmis Casa Albă, conform The Washington Post.

Biden l-a avertizat pe Putin că SUA vor trage la răspundere Rusia pentru atacurile cibernetice ale hackerilor ruși, chiar dacă ele nu pot fi dovedite ca având susținerea Kremlinului.

Într-un comunicat, Casa Albă a precizat că președintele, într-o conversație telefonică cu Putin, a „subliniat că Rusia trebuie să acționeze pentru a opri grupurile ransomware care acționează din Rusia și a accentuat că este dispus să colaboreze pentru stoparea amenințărilor cibernetice”.

Deși oficialii din serviciile de informații nu au stabilit încă o vinovăție în cazul ultimului atac, un grup cunoscut sub numele de „REvil”, despre care oficialii americani spun că acționează din Rusia, a revedendicat atacul prin care aproximativ 1500 de companii din SUA, Europa și Asia au fost atacate. Experții spun că este cel mai mare atac cibernetic de acest tip de până acum.

Biden le-a spus jurnaliștilor de la Casa Albă că i-a „spus clar” lui Putin că Rusia trebuie să acționeze pentru a opri atacurile.

„A fost o discuție bună. Sunt optimist”, a spus Biden care a mai precizat și că „vor exista consecințe”.

Editor : Adrian DumitruCitește mai mult..