Masca de protecție va redeveni obligatorie în România?! Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul

[ad_1]

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre un posibil val patru al pandemiei COVID-19. Medicul a făcut noi precizări despre situația care ne așteaptă din toamnă și despre purtarea măștii obligatorie.


In articol:


Valeriu Gheorghiță a anunțat   ce îi așteaptă pe români din toamnă, dar și dacă vom reveni la vechile restricții împotriva Sars-Cov-2.

Citeste si: VIDEO -Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul: Centre de vaccinare închise

Noua variantă Delta Covid-19 s-a răspândit în mai multe țări.

Autoritățile din România nu garantează că românii nu vor muri din cauza noii tulpini Sars-Cov-2. Oficialii au ieșit în spațiul public și trag un semnal de alarmă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat că fără vaccinare și fără să purtăm masca de protecție nu putem scăpa de infecția cu virusul ucigaș din China. „Vorbim de o pandemie de mai mult de un an, moment în care bună parte dintre persoanele care au trecut prin boală sunt în afara perioadei de protecție”, a afirmat medicul Valeriu Gheeorghiță,
informează Digi24.

Citeste si: Centrele de vaccinare fără programare ale MAI se deschid miercuri, 26 mai. Care este programul de lucru

Masca de protecție obligatorie

Valeriu Gheorghiță a anunțat că pentru a scăpa de valul patru COVID-19, oamenii trebuie să se vaccineze și să se ferească de spațiile aglomerate. Cele două lucruri trebuiesc respectate pentru că altfel nu vor da randament 100%.

Valeriu Gheorghiță – despre vaccinarea românilor.[Sursa foto: Facebook]

Coordonatorul campaniei de vaccinare a afirmat că masca chirurgicală nu este obligatorie în prezent, însă este recomandată. În ceea ce privește regulile din viitor, rămâne de văzut și analizat acest aspect la momentul respectiv, totul în funcție de situație epidemiologică la nivel național, conform specialistului. Gheorghiță a mărturisit că situația este asemănătoare cu cea din Israel. Acolo masca de protecție a redevenit obligatorie în anumite condiții, chiar și în rândul tinerilor care manifestă o formă ușoară a bolii.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță a vorbit despre cazurile de tromboză din România. Ce a transmis medicul

„Prin vaccinare nu putem preveni 100% din infecțiile asimptomatice. Putem să prevenim 50-60% din infecțiile asimptomatice. Putem să ne infectăm, să facem forme asimptomatice sau ușoare, să intrăm în contact cu o persoană vulnerabilă și să transmitem boala, chiar dacă statistic, riscul de a o transmite e cu 50% mai scăzut.
Acum s-a renunțat la obligativitatea ei, dar nu înseamnă că nu trebuie să o purtăm când intrăm în zone aglomerate, unde expunerea la persoane e crescută, iar riscul de infectare e mare”
, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, anunț important despre vaccinul anti-COVID-19: ”Se propagă că vaccinarea afectează fertilitatea. Lucrurile nu stau chiar așa”

[ad_2]

Citește mai mult..