Alertă! Incendiile forestiere din sudul Turciei au ajuns în stațiunile turistice. Hotelurile din Marmaris au fost evacuate

[ad_1]

Trei persoane au murit în urma unui incendiu care a izbucnit în sudul Turciei și care a durat 2 zile să poată fi stins. Incendiul a avut loc în aproprierea stațiunilor turistice frecventate de români.


In articol:


După ce au murit trei persoane în urma incendiului care a avut loc în sudul Turciei, joi după amiază, 29 iulie 2021, flăcările au ajuns în apropierea hotelurilor din Marmaris și, potrivit presei locale, acestea au fost evacuate, în timp ce pompierii au intervenit în forță

pentru a ține sub control incendiul masiv.

În zona hotelurilor din Marmaris au fost trimise mai multe echipaje de intervenție ale autorităților forestiere, dar și elicoptere. Marmaris este una dintre cele mai populare destinații turistice ale Turciei, fiind și pe lista de preferințe ale românilor.

Citeste si: Directoarea unei școli din București și soțul acesteia, un cunoscut preot, au murit arşi de vii în casă, în timpul furtunii de miercuri

Peste 100 de persoane au fost evacuate

Autorităţile din Turcia au intervenit imediat pentru a salva persoanele aflate în pericol şi pentru a stinge focul, potrivit Reuters. Peste 100 de persoane au necesitat evacuare, îngrijiri medicale sau au fost afectate de pagube materiale cauzate de incendiu.

Mai multe zone rezidenţiale au fost evacuate miercuri. Astfel, vremea caniculară şi vântul puternic au făcut ca flăcările să se răspândească pe teritoriul oraşului Manavgat, situat la o distanţă de 75 de kilometri est de staţiunea Antalya, precum şi în satele din apropiere.

Trei persoane au murit[Sursa foto: PixaBay]

Un bărbat de 82 de ani a fost găsit decedat

Cu părere de rău, Ministrul Agriculturii, Bekir Pakdemirli, a anunțat joi, 29 iulie, că un bărbat în vârstă de 82 de ani a fost găsit decedat în timpul operaţiunilor de evacuare din districtul Kepezbeleni, situat la 16 kilometri nord-est de Manavgat.

De asemenea, un grup de 10 persoane au fost salvate după ce au rămas blocate pe o ambarcaţiune în apropierea barajului Oymapinar.

Citeste si: De la ocară pe Facebook, la incendiu

Bekir Pakdemirli a menţionat ulterior că alte două persoane au fost găsite decedate în districtul Degirmenli din Antalya, la circa 20 de kilometri est de Manavgat, adăugând că eforturile depuse pentru a stinge flăcările continuă.

122 de persoane rănite în urma incendiului

Agenţia turcă pentru situaţii de urgenţă (AFAD) a precizat că 122 de persoane au avut de suferit de pe urma incendiului, iar 58 dintre acestea au necesitat îngrijiri medicale.

AFAD a mai declarat faptul că o aeronavă, o dronă, 19 elicoptere, circa 250 de vehicule şi 960 de membri ai echipelor de intervenţie au luat parte la operaţiunile desfăşurate pentru a ţine incendiul sub control, iar Semiluna Roşie din Turcia a trimis personal şi alimente în regiune.

 

 

[ad_2]

Citește mai mult..