”Pe Șumudică îl duce bibilica”. Profeția antrenorului de la CFR s-a împlinit după ”joia neagră” a fotbalului românesc

[ad_1]

  • Liga 1: Gaz Metan – FC Argeș, vineri, 19:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: Farul – Rapid, vineri, 21:30, Digi Sport 1

FCSB, Sepsi și Universitatea Craiova au fost eliminate de Șahtior Karagandy, Spartak Trnava și Laci în turul doi preliminar din Conference League, astfel că echipa lui Marius Șumudică este singura reprezentantă a Ligii 1 la nivel european, în turul trei preliminar din Champions League, unde va da peste Young Boys Berna.

Profeția lui Marius Șumudică s-a împlinit

Marius Șumudică parcă a prevestit ceea ce avea să se întâmple în ”joia neagră” pentru fotbalul românesc. La conferința de presă premergătoare meciului cu FC U Craiova 1948, câștigat ulterior cu 3-2, antrenorul campioanei dădea de înțeles că se teme că fotbalul românesc va avea o singură echipă în grupele europene, pe CFR Cluj.

Cu siguranță că ne vom bate să vedeți CFR Cluj până în decembrie în cupele europene. Și aș vrea să văd câte echipe din România vor mai juca până în decembrie în competiții europene.

Tare sunt curios să văd câte echipe din România vor mai fi. Cu toate că eu le doresc baftă. Nu sunt un tip să stau așa (n.r. cu degetele încrucișate), cum cred că au stat alții când am jucat noi la Banka Luka, cred că nu și-au tăiat unghiile vreo două săptămâni.

Să nu cumva să fim doar noi care vom juca până în decembrie în cupele europene”, declara Marius Șumudică.

Profeția lui Marius Șumudică s-a împlinit, astfel, complet. Nu doar că FCSB, Sepsi și Craiova au fost eliminate în această fază a competițiilor europene, dar CFR Cluj și-a asigurat calificarea în grupele Conference League.

Declarație memorabilă și după meciul cu FC U Craiova 1948

Marius Șumudică a oferit declarații memorabile atât înainte de meciul cu U Craiova 1948, cât și la finalul jocului.

După victoria cu emoții, antrenorul campioanei le răspundea celor care au criticat jocul CFR-ului și explica schimbarea tactică prin care a câștigat jocul, totul concluzionat prin expresia ”pe Șumudică îl duce bibilica”.

Am văzut tot felul de comentarii răutăcioase, dar mai sunt și oameni care spun ce trebuiau să spună. La ceea ce am văzut până acum în campionat… CFR chiar joacă un fotbal plăcut ochiului, chiar dacă mai avem multe lucruri de pus la punct. Sper să aducem cât mai mulți oameni la stadion.

Eu nu sunt tipul de a mă închide. Și la Gaziantep, și la Kayseri, și la Shabab, eu marcam. Au fost 28 de meciuri consecutive când marcam, indiferent de adversar. A fost un an de zile când n-am pierdut acasă. Sper să fac o echipă care să joace un fotbal plăcut.

Lumea s-a săturat de lungă și pe a doua. Nu sunt genul ăla de antrenor. Nu vreau să fac băieții bătături pe laba piciorului numai că degajează. Eu sunt ca un meditator, îi pregătesc pentru Bacalaureat.

Încă am avut lacune la fazele fixe. Am luat goluri numai din centrări. Trebuie să reglăm situația asta, iar dacă o vom face, CFR-ul va fi echipă care va avea un cuvânt greu de spus la campionat.

Astea sunt ale mele! Domnilor care sunteți în studio, astea sunt ale lui Șumudică! Am câștigat pentru că pe Șumudică îl duce bibilica! Vă mulțumesc frumos și mai opriți-vă cu criticile, vă rog!”, transmitea Marius Șumudică.

VIDEO cu declarațiile lui Marius Șumudică:

Etichete: marius sumudica , cupele europene , preliminarii conference league

[ad_2]

Citește mai mult..