Spitalul Clinic Witting din București, victima unui atac cibernetic de tip ransomware

[ad_1]

SRI i-a informat, vineri, pe ministrul Sănătății și pe ministrul Transporturilor cu privire la modul în care s-a derulat un atac de tip ransomware asupra Spitalului Clinic Nr.1 CF Witting din București.

„În contextul atacului cibernetic ransomware derulat asupra Spitalului Clinic Nr.1 CF Witting din București, SRI a informat ministrul Sănătății și ministrul Transporturilor și Infrastructurii cu privire la modul de derulare a atacului. În informare, SRI a punctat vulnerabilitățile de care au profitat atacatorii și a transmis beneficiarilor o serie de măsuri de implementat în regim de urgență, în vederea limitării efectelor generate de atac precum și prevenirii unor viitoare atacuri ransomware”, transmite, vineri, SRI, prin intermediul unui comunicat.

Potrivit sursei citate, astfel de atacuri împotriva unor spitale din România reprezintă „un semnal de alarmă cu privire la nivelul scăzut de securitate cibernetică existent” și subliniază necesitatea stringentă de implementare a unor măsuri și politici de securitate specifice.

„Atacurile de tip ransomware, deși sunt de complexitate medie-redusă, pot genera disfuncții majore în activitatea efectivă derulată de instituțiile din domeniul sănătății. În vederea asigurării unui flux constant de servicii medicale, este necesară adoptarea unei decizii centralizate care să impună obligativitatea adoptării unor măsuri minimale de securitate cibernetică la nivelul instituțiilor din domeniul sănătății”, spun reprezentanții SRI.

Asigurarea securității cibernetice în domeniul sănătății prezintă un nivel crescut de relevanță, inclusiv în contextul rolului esențial în gestionarea unor situații de criză, precum cea generată de pandemia de COVID-19.

Editor : A.A.

[ad_2]

Citește mai mult..