Grecia urmează exemplul Turciei pentru a se feri de migranți

[ad_1]

Grecia a finalizat o extensie de 40 de kilometri a gardului de la frontiera cu Turcia, în aşteptarea unui posibil val de migranţi afgani.


In articol:

  • Europenii se tem de o reeditare a crizei refugiaţilor din 2015-2016, când peste un milion de migranţi au ajuns în blocul comunitar.
  • ”Frontierele noastre vor rămâne sigure şi inviolabile”, a asigurat ministrul grec.

Potrivit Reuters, Grecia a anunţat vineri că a finalizat un gard pe o lungime de 40 de kilometri la frontiera sa terestră cu Turcia şi a instalat acolo un nou sistem de supraveghere . 

Gardul este luat ca o măsură împotriva unui posibil val de migranți dată fiind situația din Afganistan.

Europenii se tem de o reeditare a crizei refugiaţilor din 2015-2016, când peste un milion de migranţi au ajuns în blocul comunitar.

În cazul refugiaților din 2015-2016, Grecia s-a aflat în prima linie a acelor sosiri, iar acum autoritățile vor să se asigure că forţele sale de la graniţă sunt în alertă pentru a nu deveni din nou poarta de intrare a migranţilor în Europa. 

”Criza afgană creează posibilităţi pentru fluxurile migratoare. Nu putem aştepta pasiv posibilul impact”, a declarat presei ministrul grec al protecţiei cetăţeanului, Michalis Chrisochoidis.

Citeste si: Ce au stabilit Angela Merkel și Vladimir Putin în întâlnirea de vineri de la Kremlin

”Frontierele noastre vor rămâne sigure şi inviolabile”, a asigurat ministrul grec.

Ministrul grec a precizat că noul gard de 40 de kilometri, care a este o prelungire a zidului de 12,5 kilometri din ciment şi sârmă ghimpată deja existent.

Însă extensia acelui zid era planifică încă de anul trecut după ce zeci de mii de migranţi au încercat să pătrundă în Grecia dinspre Turcia.

Citeste si: VIDEO| Situația a scăpat de sub control în Afganistan. Talibanii au ucis ruda unui jurnalist străin și au împușcat un cetățean german

[ad_2]

Citește mai mult..