Vaccinarea Sars-Cov-2 în România. Câte persoane aleg să se imunizeze

[ad_1]

Autoritățile au anunțat câte persoane s-au vaccinat în ultimele ore. Statisticile oficiale, chiar aici.


In articol:


Aproape 13.500 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, din care peste 9.600 cu prima doză.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, miercuri, că aproape 13.500 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care peste 9.600

cu prima doză.

Citeste si: Anunț de ultimă oră: OMS susține că doza trei de vaccin ar trebui amânată pentru că nu reprezintă o prioritate

Potrivit CNCAV, 13.489 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, iar dintre acestea 9.630 au primit prima doză de vaccin.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat în ultima zi

Vaccinarea COVID-19, în România

În acelaşi interval, au fost raportate şapte reacţii adverse: patru la vaccinul Pfizer, două la cel produs de AstraZeneca şi una la cel de la Johnson & Johnson. Alte 57 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Citeste si: Focar de coronavirus: 13 copii care au fost în luna august într-o tabără au fost infectați cu virusul

Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]

„Din cauza faptului că descărcarea datelor din platforma RENV pentru ultimele 24 ore, respectiv pentru întreaga perioadă a
campaniei de vaccinare, nu se poate realiza simultan şi instantaneu, apar diferenţe privind numărul de doze administrate în ultimele 24h. În intervalul de descărcare a datelor sunt înregistrate dozele administrate în această perioadă scurtă de timp”
, a arătat CNCAV.

Numărul total al persoanelor vaccinate a ajuns la 5.206.782, din care 5.085.729 cu schema completă.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 25 august 2021! Câte cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

„Prin introducerea în RENV a dozelor efectuate în afara României pentru persoanele care au o doză administrată în România (conform OUG 68/2021), numărul total al beneficiarilor vaccinaţi cu prima doză suferă modificări (scăderi), deoarece aceştia devin persoane vaccinate cu schema completă”, a menţionat sursa citată.

[ad_2]

Citește mai mult..