Povestea impresionantă a sportivului paralimpic care joacă tenis de masă cu gura. Ce l-a determinat să facă acest lucru

[ad_1]

  • Media: Liga Digisport, joi, 16:15, Digi Sport 1

  • Liga 2: SSU Poli TimișoaraPoli Iași, joi, 20:00, Digi Sport 1

La doar 10 ani, acesta a rămas fără ambele mâini în urma unui accident de tren, însă acest lucru nu l-a determinat să renunțe, ba dimpotrivă.

Ibrahim Elhusseiny Hamadtou vrea să obțină o medalie pentru Egipt

Într-un interviu acordat recent, africanul a dezvăluit că s-a apucat de tenis de masă deoarece, la un moment dat, un prieten i-a spus că nu va putea face niciodată acest lucru. Acum, el își reprezintă țara la Jocurile Paralimpice pentru a doua oară, după ce a mai participat anterior și la ediția de acum 4 ani.

„M-am îndrăgostit de tenisul de masă în 1983, în anul în care mi-am pierdut ambele mâini. Asistam la un meci jucat de doi dintre prietenii mei. La un moment dat, s-a iscat o ceartă de la un punct, iar eu am ținut partea unuia. Celălalt mi-a spus ferm: „Nu te băga, oricum nu vei putea juca niciodată!”. Acela a fost momentul care m-a ambiționat foarte mult și care m-a determinat să mă apuc.

Am încercat mai multe variante, dar niciuna nu funcționa atât de bine cum mi-aș fi dorit. În cele din urmă, m-am hotărât să țin paleta în gură. Scopul meu este să mă întorc acasă, în țara mea, cu o medalie. Fiecare jucător de aici are acest scop”, a povestit egipteanul.

Hai în Digi Online să vezi care sunt capriciile și ciudatele dorințe pe care le au miliardarii. Azi de la 20:10, numai pe Digi Life!

Galerie Foto

Și Haven Shepherd participă la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, deși a fost aruncată în aer

În echipa cu care Statele Unite s-au prezentat la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020 se află şi Haven Shepherd. Sportiva de 18 ani, care participă la probele de înot, are amputate ambele picioare, iar povestea ei este una impresionantă.

În ciuda tragediei traversate în copilărie, ea este o persoană incredibil de pozitivă şi nu are niciun resentiment pentru părinţii săi biologici, care au încercat să o omoare şi pe ea într-o acţiune de suicid în grup.

Sportiva a venit pe lume în urma unei aventuri extraconjugale, în Vietnam, iar mama şi tatăl său au decis să-şi ia împreună viaţa. A lor şi pe a copilului pe care îl aveau, pentru că nu găsiseră nicio cale de a fi o familie. Haven avea 14 luni, iar medicii au reuşit să-i salveze doar ei viaţa. Însă nu şi picioarele.

Mi-am pierdut picioarele, dar puteam să-mi pierd viaţa”, a spus Haven, adoptată la şase luni distanţă de tragedie de o familie de americani, din Missouri. Familie care mai avea patru fete şi doi băieţi. „Le sunt recunoscătoare că m-au salvat. Părinţii mei (n.r. Shelly și Rob Shepherd) mi-au dat întreaga lume. Am acceptat să fiu unică şi asta a făcut diferenţa în viaţa mea. Acceptă lucrurile pe care nu le poţi schimba şi schimbă ceea ce poţi schimba„, a mai spus sportiva.

Etichete: tenis de masa , jocurile paralimpice

[ad_2]

Citește mai mult..