Noi cazuri de infecţie cu virusul West Nile în România, după înțepătura unor țânțari

[ad_1]

Trei cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost înregistrate până în 25 august, fiind vorba despre persoane din judeţele Olt, Bacău şi din municipiul Bucureşti.


In articol:


Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, de la începutul supravegherii infecţiei cu virusul West Nile (7 iunie)  s-au înregistrat 3 cazuri de infecţie cu virusul West Nile. Nu s-a

înregistrat niciun deces, a precizat sursa citată.

Citeste si: A fost creată masca care neutralizează virusul SARS-CoV-2

Cine sunt românii care s-au infectat cu virusul West Nile în acest an

Cazurile au fost înregistrate în judeţele Olt şi Bacău, precum şi în municipiul Bucureşti. Îmbolnăvirile s-au produs la o persoană din categoria de vârstă 40-49 de ani, la una din categoria 60-69 de ani şi una din categoria 70-79 de ani.

Citeste si: 5 cazuri noi de infectare cu mutația Delta, în Constanța. Toți pacienții sunt vaccinați cu schema completă

Cât de gravă e infecția cu West Nile

Infecţia cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătură de ţânţar, transmite CNSCBT. În 80% din cazuri, persoanele infectate nu au simptome, dar în cazul în care apar febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături şi erupţii cutanate, se recomandă vizita la medic, pentru că

există risc de meningită.

În cazurile severe, care afectează cel mai frecvent persoanele peste 60 de ani cu afecţiuni cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boală renală cronică), pot apărea şi alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară.

Citeste si: 12 cazuri de infectare cu mutația Delta, în Buzău. Majoritatea pacienților au venit din străinătate

Recomandări pentru protejarea împotriva infecției

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor şi substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul acesteia, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

[ad_2]

Citește mai mult..