Un bombardier rusesc Su-24 s-a prăbușit la scurt timp după decolare. Este al patrulea avion care cade într-o lunăUn bombardier rusesc Su-24 s-a prăbușit vineri în regiunea Perm din Rusia, la circa 1.000 de kilometri est de Moscova. Ambii piloți s-au catapultat și au fost duși la spital, potrivit BBC Rusia. Su-24 este modelul de bombardier care a fost interceptat recent de avioanele de vânătoare britanice deasupra Mării Negre, în timp ce se îndrepta spre spațiul aerian al României.

Avionul s-a prăbușit la scurt timp după decolare, potrivit agenției TASS. Potrivit Centrului militar districtual, avionul decolase fără muniție și se îndrepta către o fabrică de avioane, unde era programat pentru reparații.

Piloții s-au catapultat și au fost recuperați de un elicopter, care i-a dus la cel mai apropiat spital. Ei nu au suferit răni grave.

Un video poate fi urmărit aici.

Este al patrulea avion militar care se prăbușește într-o lună, potrivit BBC Rusia.

Pe 17 august, două avioane Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene ale Marii Britanii, care se află în România în misiune de poliție aeriană, au fost ridicate de la sol și au interceptat deasupra Mării Negre un avion rusesc care se îndrepta spre spațiul aerian românesc.

Avioanele Typhoon au decolat de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu după ce avionul rusesc, un Su-24 Fencer, a fost detectat intrând în Regiunea de Informare a Zborurilor (FIR) aparținând României și îndreptându-se spre spațiul aerian românesc, informează Forțele Aeriene Regale ale Marii Britanii (RAF) într-un comunicat.

Editor : Alexandru RotaruCitește mai mult..