MAE a anunțat că a evacuat cinci cetățeni afgani din Kabul

[ad_1]

Printre cetățenii evacuați se află un student cu bursă în România și doi jurnaliști cu familiile lor.


In articol:


Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că un număr de cinci cetăţeni afgani din categoriile vulnerabile, un student în România și doi jurnaliști cu familiile lor, au fost evacuați din Kabul și se află în siguranţă în afara teritoriului afgan.

MAE anunță evacuzare cetățenilor români din Afganistan[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]


Celula de criză interinstituţională are ca scop evacuare cetățenilor ce fac parte din categoriile vulnerabile.

Printre aceștia se numără cetăţenii afgani foşti colaboratori ai trupelor române şi ai organizaţiilor internaţionale, studenţi cu burse în România, categorii vulnerabile precum jurnalişti, activişti pentru drepturile omului, magistraţi şi a unor membri de familie ai acestora. 

Acest demers a fost făcut în urma ultimelor evenimente ce au avut loc în Afganistan, inclusiv atentatele teroriste din 26 august. 

„În cadrul demersurilor multiple de facilitare a evacuării, Celula de criză a emis şi transmis celor cinci cetăţeni afgani inclusiv documentele care confirmă protecția statului român şi a menţinut legătura cu aceştia”, a transmis, vineri, ministerul de Externe.  

Citeste si: Masacru la aeroportul din Kabul- 100 de morti si 150 de raniti

Evacuarea se va face fără viză.

Autoritățile române consideră acordarea unei vize o pierdere de timp, timp care este foarte important în evacuarea cetățenilor.

Până acum 49 de cetățeni români au fost evacuați din Afganistan. Nouă cetățeni români au refuzat evacuarea de pe teritoriul afgan, însă Celula de criză interinstituţională continuă să menţină legătura cu ei.

Citeste si: VIDEO| Evacuarea din Afganistan reluată de urgență după ce peste 100 de oameni și-au pierdut viața în atacul de joi

[ad_2]

Citește mai mult..