Cu cine crede că se aseamănă ca stil de joc Carlos Alcaraz, supranumit „noul Nadal”. Răspunsul surprinzător al puștiului-minune

[ad_1]

  • Preliminarii CM 2022: Germania – Armenia, duminică, 21:45, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM 2022: Elveția – Italia, duminică, 21:45, Digi Sport 2

Puștiul spaniol este considerat unul dintre cei mai promițători tenismeni din lume, fiind comparat adesea cu mult mai experimentatul și consacratul Rafael Nadal.

Carlos Alcaraz crede că stilul său se aseamănă cel mai mult cu cel al lui Roger Federer

Deși sunt de aceeași naționalitate și chiar unchiul lui Nadal consideră că Alcaraz este înlocuitorul natural al nepotului său, sportivul de 18 ani a declarat că jocul lui se aseamănă cel mai mult cu cel al lui Roger Federer, eternul rival al lui Rafa.

„Pur și simplu am stilul meu de joc. Dar dacă ar trebui să numesc un jucător cu al cărui stil mă asemăn, cred că este Federer. Cred că ne asemănăm prin faptul că încercăm să fim agresivi tot timpul. Cred că este o comparație bună, încerc să fiu agresiv mereu, atât cu forehand-ul, cât și cu reverul. Trebuie să îmi mai îmbunătățesc serva puțin. Dar cred că suntem similari, da”, a explicat Alcaraz. 

Noua speranță a tenisului masculin se va duela în optimile US Open cu germanul Peter Gojowczyk (32 de ani, locul 141 ATP).

Toni Nadal: „Alcaraz va trebuie să se descurce cu inevitabila comparație cu Rafa”

Asemenea idolului său Rafael Nadal, Carlos Alcaraz iubește jocul pe zgură. În 2020, s-a evidențiat în turneele Challenger, reușind 20 de victorii din 24 de confruntări și trecându-și în cont trei trofee. Mai mult, în circuitul ITF, tânărul iberic s-a impus în 14 din cele 15 partide disputate și a cucerit trei titluri, două pe zgură și unul pe suprafață dură.

„Unchiul Toni” consideră că Alcaraz va trebui să ducă pe umeri o mare presiune, rezultată din comparația cu Rafa Nadal, dar îl vede capabil pe adolescent să se descurce: „Va trebui să trăiască cu inevitabila comparație cu compatriotul lui, Rafael Nadal. Consider că are un cap suficient de bine mobilat pentru a scădea acea presiune. Are multe dintre condițiile necesare pentru a deveni un jucător excelent.

În ciuda celor doar 17 ani de zile, el are un joc agresiv și variat, un fizic foarte bun și o calitate excelentă în majoritatea loviturilor sale. Progresul său în clasament și evoluția sa în joc au fost constante”, a mai spus Toni Nadal.

Etichete: rafael nadal , roger federer , us open , carlos alcaraz

[ad_2]

Citește mai mult..