Avertisment de la Apple: Motocicletele puternice pot defecta camerele telefoanelor iPhoneVibrațiile transmise de motocicletele puternice pot defecta camerele telefoanelor iPhone, a anunțat compania, potrivit BBC. 

Gigantul american a publicat un avertisment în care arată că telefoanele iPhone nu trebuie atașate de motociclete puternice, scrie BBC, preluând site-ul MacRumors.

Vibrațiile motorului pot afecta stabilizatorul de imagine sau sistemul de autofocus, potrivit documentului.

Acest lucru se poate întâmpla din cauza vibrațiilor de amplitudini mari și o anumită frecvență, care cel mai des sunt întâlnite motocicletele cu motoare puternice.

Mai mulți utilizatori s-au plâns pe rețelele sociale că telefoanele lor s-au defectat după le-au ținut atașate de motocicletă, mai scrie BBC.

Potrivit Apple, mai multe modele de iPhone sunt supuse acestui risc.

Sistemele telefonului care pot fi afectate au fost concepute tocmai pentru a contrabalansa mișcarea, vibrațiile sau efectul gravitației.

Însă motocicletele cu motoare puternice și foarte zgomotoase generează „vibrații intense de înaltă amplitudine”, care pot fi transmise telefonului prin șasiu și ghidon.

„Expunerea directă la vibrații de înaltă amplitudine, la o anumită frecvență, pot afecta performanțele acestor sisteme, ceea ce va scădea calitatea imaginilor foto și video”, se arată în document.

Soluția este ca telefonul să nu mai fie atașat direct de motocicletă,lucrp pe care îl fac mulți motocicliști, pentru a putea folosi funcția de navigație a telefonului.

Editor : B.P.Citește mai mult..