Cîțu, despre ancheta DNA pe achiziția de vaccin: Mizerabil și revoltător să se asocieze cu mine. Remarc că a apărut înainte de CongresPremierul Florin Cîțu dezminte asocierea sa cu ancheta DNA privind achizițiile de vaccinuri, care este pornită in rem, adică după fapte: „mi se pare mizerabil și revoltător să asociezi persoana mea”. Totodată, acesta a remarcat „coincidența apariției acestor informații cu câteva zile înainte de Congresul PNL”.

Întrebat dacă va fi vizat de dosarul DNA, Florin Cîțu a spus: „Înțeleg că sunt două. Sunt in rem, ceea ce arată foarte clar că justiția funcționează. Oamenii aceia, când primesc o informație care este pe formă corectă, încep o cercetare, dar este pe faptă, nu pe persoană”.

„Ceea ce mi se pare mizerabil și revoltător este să asociezi persoana mea cu aceste dosare de la DNA. Este vorba doar despre faptă. Nu are nicio legătură cu persoana. N-am nicio informație despre aceste dosare.

Trebuie să remarc coincidența apariției acestor informații cu câteva zile înainte de Congresul PNL. Înțeleg frustrarea unora, că se țin de funcții…”, a mai afirmat Cîțu.

Citește și: Florin Cîțu: Vlad Voiculescu a semnat pentru 9 milioane de doze de vaccin CureVac, care nu a fost aprobat niciodată

Direcția Națională Anticorupție a anunțat, marți, că a înregistrat un dosar penal privind modalitatea prin care România a achiziționat dozele de vaccinuri anti-Covid, de la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent. Urmărirea penală se face pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in rem.

După ce DNA a anunțat deschiderea dosarului penal, președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a explicat că modalitatea de achiziție a vaccinurilor anti-COVID-19 în țara noastră se supune aceleiași proceduri întocmită și elaborată de Comisia Europeană.

„Noi am recepționat până în acest moment aproximativ 18,5 milioane de doze din cele patru tipuri de vaccin și mai avem în stoc aproximativ 3,7 milioane de doze. Au fost administrate peste 9,95 milioane de doze, restul până la 14,7 milioane au fost fie donate, fie revândute”, spune Valeriu Gheorghiță.

Editor : Alexandru CosteaCitește mai mult..