Principalul favorit la Balonul de Aur nu este Messi, Ronaldo, Mbappe, Lewandowski sau Haaland. Anunțul presei spaniole  • Cupa României: Ripensia Timișoara – Dinamo, joi, 18:45, Digi Sport 1

  • Cupa României: Universitatea Craiova – CFR Cluj, joi, 21:30, Digi Sport 1

Karim Benzema, văzut de Marca drept principalul favorit la Balonul de Aur

De altfel, publicația spaniolă Marca susține că, „dacă Balonul de Aur din Franţa este un premiu serios, atunci Benzema trebuie să îl aibă”.

Şi cotidinaul As îl laudă pe francez: „Este un artist”.

Dacă o va ține tot așa, atacantul francez chiar are șanse, în fața unor nume uriașe, precum Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi. De altfel, Messi, cel care deține recordul de Baloane de Aur, 6, nu a avut un start prea strălucit la PSG, fără niciun gol în cele 3 meciuri jucate.

Nici Cristiano Ronaldo nu a „ținut pasul” cu Benzema. S-a transferat de la Juventus la Manchester United și a reușit totuși 4 goluri în 4 meciuri. Însă tot nu e suficient, în comparație cu Benzema. În 7 meciuri oficiale din acest sezon, francezul de 33 de ani are deja cifre impresionante: 8 goluri și 7 pase decisive.

Pasionat de istoria Marii Britanii și de arhitectura ei? Hai în Digi Online să vezi Istoria caselor britanice, azi de la 21:00, numai pe Digi Life!

Interesant este că Benzema este depășit de Lewandowski și Haaland, dar chiar și așa, presa spaniolă îl vede tot pe francez cu trofeul în brațe la final. Lewandowski face din nou un sezon incredibil la Bayern. În 7 meciuri oficiale, atacantul polonez are dela 11 goluri, cifre egale cu cele ale lui Erling Haaland pentru Dortmund.

Ceea ce face însă diferența în favoarea lui Benzema este aceea că el a contribuit, în total, la 34 de goluri pentru echipa sa, la fel ca Lewandowski, în anul calendaristic 2021.

În acest sezon, el a contribuit la 15 dintre cele 22 de goluri înscrise de echipa antrenată de Carlo Ancelotti. Asta înseamnă unb procent impresionant, de 68%.

De altfel, spaniolii de la As scriu că „Robert Lewandowski înregistrează doar statistici reci faţă de arta lui Benzema”.

Totodată, Benzema a ajuns la golul 200 marcat pentru Real Madrid.

Benzema, două goluri și două pase decisive în ultimul meci al lui Real Madrid

Karim Benzema a făcut spectacol pentru Real Madrid în confruntarea cu Mallorca și a reușit să intre in istoria campionatului spaniol.

Fotbalistul de 33 de ani are performanţe impresionate în primele şase etape din LaLiga, opt goluri şi şapte pase decisive, cifre superioare celor înregistrate de Lionel Messi, în sezonul 2011-2012 (opt goluri şi cinci pase decisive), şi de Cristiano Ronaldo, în sezonul 2014-2015 (13 goluri şi o pasă decisivă).

Real Madrid a reușit să se impună în fața celor de la Mallorca, 6-1, la capătul unui meci în care Benzema a strălucit pentru formația „blanco”. Atacantul francez a fost la originea a 4 dintre cele 6 goluri, reușind să paseze decisiv de două ori și să înscrie în alte două rânduri.

Cele două goluri reușite de Karim Benzema în victoria cu 6-1 obținută de Real Madrid în fața celor de la Mallorca l-au propulsat pe atacant în „cărțile de istorie” ale campionatului spaniol. Mai exact, francezul a devenit doar al zecelea fotbalist care reușsește să înscrie 200 de goluri în La Liga.

Cel mai interesant aspect este acela că Benzema este singurul din acest top care nu a câștigat trofeul „Pichichi”, cel acordat celui mai bun marcator dintr-un sezon competițional al La Liga. Actualul sezon pare totuși cel în care șansele lui „Big Benz” de a fi cel mai bun marcator sunt ridicate, iar cele 5 goluri din startul stagiunii anunță candidatura clară a atacantului francez pentru trofeul „Pichichi”.

Etichete: cristiano ronaldo , karim benzema , balonul de aur , lionel messiCitește mai mult..