Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Întregalde – Cătunul cu șapte oameni

[ad_1]

Duminica aceasta, de la ora 14:30 la “Asta-i România!”, mergem pe drumurile neumblate ale Apusenilor, pentru a-i cunoaște pe oamenii care, în Romania anului 2021, încă mai veghează la lumina lămpii cu gaz, și încă mai așteaptă să li se aprindă becul în casa. Echipa emisiunii ajunge în inima munților la Întregalde, într-un cătun care mai numără azi 7 oameni.


In articol:


Îl vom cunoaște, prin intermediul “Asta-i Romania!”, pe Man Petre, născut și crescut pe meleagurile acestea. Tinerețea și-a petrecut o muncind pe șantierele de la oraș, dar anii bătrâneții a ales să și i trăiască în casa natala.

 Bărbatul nu și-a mai găsit locul jos în oraș și a ales să revină acasă; și nu doar el, ci și alti doi frați cu care parca împărtășește același destin. Muncesc cot la cot pământul și întrețin gospodăria, cresc animale și au grija unul de celalalt. Aici, în pustietate, se au unul pe altul.
Petre e cel mai tânăr și cel mai în putere dintre toți, de când ceilalți s-au îmbolnăvit. Nu-și imaginau vreodată că vor ajunge așa, dar asta le-a fost soarta și daca regreta ceva este faptul că n-au apucat să-și facă un rost când era vremea. Acum, la bătrânețe, singuratea e greu de dus, chiar daca sunt toți trei laolaltă.

Citeste si: Selly, idolul unei generații, invitatul lui Cosmin Cernat, în emisiunea ”Invitatul de 12”, de la Radio Impuls

Întregalde- Cătunul cu șapte oameni

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la “ROventura”- La pas prin Oltenia de sub Munte

Tot în ediția de duminica, la “Asta-i România!” îl cunoaștem pe Felipe Silva, sudamericanul venit de la peste 10 mii de kilometri, renunțând la plajele însorite și peisajele exotice, pentru viață din Vulcan, în Valea Jiului.

Nu ratați duminica aceasta, de la ora 14:30, o noua ediție “Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Mihai Ghiță, prezentatorul emisiunii “Asta-i România!” 

Citeste si: Mugur Mihăescu, duminică, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”- „Faci pe dracu-n patru să scapi, să supraviețuiești!”

[ad_2]

Citește mai mult..