Cod portocaliu de ploi și vânt puternic pe litoral. În București vremea va fi deosebit de rece


Meteorologii avertizează marți că în Dobrogea va ploua abundent în următoarele 24 de ore, așa că au emis un cod galben și unul portocaliu pentru această zonă. Totodată, vremea va fi deosebit de rece în București, temperaturile minime coborând la 8 grade.

Codul galben este valabil în perioada 12 octombrie, ora 14:00 – 13 octombrie, ora 10:00, fiind vizate ploi abundente și vânt puternic în toată zona Dobrogei.

Zonele care vor fi afectate de ploi. FOTO: Meteoromania.ro

În intervalul menționat, în sud-estul țării vor fi ploi importante cantitativ, iar cantitățile de apă vor depăși 25 – 35 l/mp, iar pe alocuri, cu precădere în Dobrogea, 40 l/mp.

Tot în aceste zone și vântul se va intensifica treptat, cu rafale în general de 50 – 60 km/h, iar pe litoral de peste 65 – 70 km/h.

Codul portocaliu este valabil în perioada 12 octombrie, ora 21:00 – 13 octombrie, ora 10:00, și are în vedere ploi abundente în zona litoralului, unde se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 50 – 70 l/mp.

Vreme deosebit de rece în București. Temperaturile minime coboară la 8 grade

Meteorologii anunță vreme deosebit de rece în București, de marți ora 14.00 până miercuri dimineață. Temperaturile minime coboară la 8 grade.

Conform prognozei speciale pentru București, vremea va fi deosebit de rece în următoarele 24 de ore.

Cerul va fi noros și temporar va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 8…9 grade.

 

Editor : Georgiana MarinaCitește mai mult..