Neymar și-a lămurit fanii. De ce a spus că se retrage de la națională + idolii care l-au inspirat în carieră

[ad_1]

  • Cupa României: Baia Mare – Universitatea Craiova, miercuri, 18:00, Digi Sport 1

  • Cupa Ligii Angliei: West Ham – Manchester City, miercuri, 21:45, Digi Sport 1

Neymar a ținut să vorbească și despre doi dintre sportivii care l-au inspirat în care carieră, Pele și Michael Jordan.

Neymar: „Nu ai garanția următorului meci, așa că mă bucur de fiecare în parte”

Brazilianul a fost contestat de fani după ce a declarat că intenționează să se retragă din naționala Braziliei la finalul Cupei Mondiale din 2020 care se va desfășura în Qatar.

„Memoria primului meu gol la națională este acolo. I-am mulțumit lui Dumnezeu pentru tot ce mi s-a întâmplat. Totul a fost foarte rapid și a fost unul dintre cele mai frumoase momente din viața mea. Am zis ceva de retragere, dar oamenii au înțeles greșit. Am spus că e ultima mea Cupa Mondială și o să mă bucur de ea pe cât posibil.

Ideea e că nu știi ce se poate întâmpla mâine, așa că incerc să joc fiecare meci ca și când ar fi ultimul. De asta am zis că e ultima mea Cupa Mondială, că nu știi ce se poate întâmpla. Cred că să-l întrec pe Pele în ceea ce privește golurile marcate e un obiectiv foarte important pentru mine.

Pume în Los Angeles? Da. Urmărește Felina care a schimbat America în Digi Online și vezi cum se împarte orașul între oameni și felinele impunătoare. Azi, de la 21:00, pe Digi Animal World.

Nu cred că pot spune în cuvinte ce ar inseamna asta. Cred că orice jucător e mai motivat în momentul în care are un obiectiv atât de important. Dar chiar nu mă gândesc să mă compar cu Pele, chiar dacă îi bat recordul. Respectul meu pentru el e uriaș”, a spus Neymar, într-un interviu acordat sponsorului său.

Neymar: „Pele a făcut Brazilia cunoscută”

Considerat de mulți ca fiind cel mai bun fotbalist din istorie, Pele, a fost dus la rangul de zeu și de către Neymar, care spune că fostul atacant brazilian a pus țara pe harta lumii.

„Pele înseamnă fotbal. Din primul moment în care am înțeles ce înseamnă fotbalul, am auzit numele Pele. Dacă reușeai un gol după ce ai driblat 3 adeversari, indiferent unde jucai, lumea zicea că e un gol marca Pele. Sau când cineva se credea cel mai bun, era comparat cu Pele.

Asta auzeam de mic. Pele este regele fotbalului pentru mine, cel mai mare idol în Brazilia. Am un respect enorm pentru el, iar Brazilia e cunoscută acum datorită lui. Am fost cu adevărat binecuvântați că Pele s-a născut în Brazilia”, a mai punctat brazilianul.

Michael Jordan, unul dintre idolii lui Neymar

Influența pe care Michael Jordan a avut-o și o are față de mulți sportivi din ziua de azi e indubitabilă, iar Neymar a recunoscut și el că este inspirat în carieră de ceea ce a făcut fostul mare baschetbalist.

„Michael Jordan este idolul meu din alte sporturi. Mă inspiră. Cred că avem povești similare. Lucruri prin care el a trecut și ce spune el mă motivează. Este cu adevărat un idol pentru mine.

Nu am planuri să mă fac antrenor, clar. Nu știu ce o să fac după retragere, nu m-am decis. Dar mai am mult de jucat. O să vedem ce se întâmplă”, a spus Neymar.

Etichete: neymar , brazilia , pele , michael jordan

[ad_2]

Citește mai mult..