45 de milioane de oameni nu au ce mânca și sunt în pericol să moară de foame. Criza din Afganistan a agravat situația
[ad_1]
45 de milioane de oameni sunt în pragul foametei, avertizează Organizația Națiunilor Unite. Numărul a crescut de trei milioane în acest an, din cauza situației dificile din Afganistan.
În acest pericol sunt oameni din 43 de țări, printre care Siria, Etiopia și Haiti.
Numeroasele perioade de secetă din Afganistan combinate cu colapsul economic au afectat grav populaţia, în timp ce 12,4 milioane de persoane din Siria nu ştiu cum să îşi procure hrana necesară pentru următoarea masă, mai mult ca oricând de la începutul acestui conflict, în urmă cu zece ani, potrivit ONU.
Conflictele, schimbările climatice şi pandemia sunt principalele motive pentru care s-a ajuns aici. Confruntați cu astfel de situații, acești oameni iau decizii disperate: își hrănesc copiii cu lăcuste și frunze sau pur și simplu îi vând, ca să facă rost de bani.
Citește și: „Ea este mireasa ta. Te rog, nu o bate”. Dramele fetelor afgane de 9 -10 ani, vândute pentru ca familiile lor să nu moară de foame
„Zeci de milioane de oameni se află pe marginea prăpastiei. Conflictele, schimbările climatice şi COVID-19 au crescut numărul persoanelor în situaţie de foamete acută”, a declarat directorul executiv al PAM, David Beasley.
„Cele mai recente date arată că peste 45 de milioane de oameni sunt în pragul înfometării”, a declarat oficialul PAM după o călătorie în Afganistan, unde PAM ajută aproape 23 de milioane de persoane.
„Preţurile la carburanţi cresc, preţurile alimentelor cresc vertiginos, îngrăşămintele sunt mai scumpe, toţi aceşti factori alimentează o nouă criză precum cea actuală din Afganistan, precum şi situaţii de urgenţă de lungă durată ca cele din Yemen şi Siria”, a adăugat el.
Odată cu un număr tot mai mare de persoane aflate în pericol, au crescut și costurile prevenirii foametei: 7 miliarde de dolari, cu 400 de milioane mai mult față de începutul anului.
Editor : G.M.
[ad_2]
Citește mai mult..