Magazine din Timiș au limitat zahărul și uleiul care poate fi cumpărat, după ce China și-a îndemnat cetățenii să-și facă rezerve
[ad_1]
Unii timișeni au cumpărat cantități mai mari de zahăr și ulei după îndemnurile făcute de guvernul chinez, care își sfătuia cetățenii să facă rezerve alimentare și de produse de primă necesitate, pentru a face față nevoilor zilnice și situațiilor de urgență, precum o criză alimentară. Unele magazine din Timiș au decis să limiteze achiziționarea produselor de bază, potrivit Opinia Timișoarei.
Pe ușa de intrare a unui supermarket din Deta a fost postat un afiș prin care clienții sunt înștiințați că uleiul și zahărul se vând doar în limita a 6 litri, respectiv 5 kilograme, de persoană, conform publicației timișorene.
„Din dorința de a asigura produse de bază tuturor clienților noștri, limităm achiziția acestui produs la 6 l pe fiecare bon fiscal”, stă scris pe un afiș pe care e înfățișată o sticlă de ulei.
Un al doilea afiș ilustrează o pungă de zahăr, iar alături este un text asemănător prin care se atrage atenția că se pot cumpără pe un bon doar 5 kilograme.
Guvernul de la Beijing a îndemnat populația să își facă rezerve alimentare și de produse de primă necesitate, pentru a face față nevoilor zilnice și situațiilor de urgență. Oamenii nu au primit explicații pentru acest apel și se tem că ţara ar putea fi amenințată de lipsa alimentelor.
Un anunț în acest sens a fost postat la începutul săptămânii trecute pe site-ul Ministerului Comerţului.
Ministerul Comerţului face apel și la autorităţile locale să faciliteze fluxurile de aprovizionare, să monitorizeze rezervele de carne şi de legume şi să menţină stabilitatea preţurilor.
Apelul vine într-un moment în care China încearcă să combată reapariţia unor focare sporadice de COVID-19, dar nu s-au oferit explicații clare privind motivul pentru care a fost făcut.
La începutul lui 2020, cînd China era în plină pandemie de COVID-19, lanţurile de aprovizionare au fost grav afectate de intrarea în carantină a mai multor zone din ţară şi de blocarea multor axe rutiere.
Odată cu apropierea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, din februarie 2022, regimul se teme de un nou val epidemiologic. De altfel, guvernul a luat în ultimele săptămâni măsuri radicale în urma apariţiei unor focare sporadice de COVID-19 în nordul ţării.
China a fost lovită de asemenea în această vară de inundaţii care au perturbat producţia agricolă şi au dus la majorarea preţurilor. Schimbările climatice riscă să ducă la creşterea frecvenţei acestui tip de catastrofe naturale.
Editor : A.C.
[ad_2]
Citește mai mult..