Mai sunt 7 zile până la termenul limită de conectare a aparatelor de marcat la sistemul ANAF

[ad_1]

Operatorii economici, contribuabili mici și mijlocii, care au obligația utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), mai au timp până la 30 noiembrie pentru conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF) la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare ANAF.

Acest termen nu va fi prelungit, precizează instituția, într-un comunicat.

În perioada imediat următoare, echipele de control vor face verificări cu privire la îndeplinirea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF în vederea transmiterii de date fiscale, pentru operatorii economici al căror termen limită de conectare a AMEF a ajuns la scadență.

Prin excepţie, operatorii economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de reţele de comunicaţii electronice au obligaţia completării şi transmiterii unei declaraţii pe propria răspundere (Formularul F4110).

Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF, în scopul transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 8.000 și 10.000 lei.

Editor : G.M.

[ad_2]

Citește mai mult..