Cod galben de vânt și ninsori viscolite. Care vor fi zonele afectate


Meteorologii anunță că în următoarele ore va fi vânt puternic și va ninge viscolit în Carpații Meridionali. Ei au emis un cod galben, dar și o informare meteorologică, ambele intrând în vigoare vineri.

Meteorologii au emis o informare de vânt puternic, care a intrat în vigoare vineri, la ora 10.00, până sâmbătă la ora 8.00.

În intervalul menționat vor fi intensificări ale vântului în regiunile vestice și estice ale țării, unde local și temporar vor fi rafale în general de 50…60 km/h.

În zona de munte, mai ales la altitudini mari, viteza vântului va depăși 70…80 km/h și trecător va ninge.

Cod galben de vânt și ninsori viscolite. Care vor fi zonele afectate

Totodată, meteorologii au emis un cod galben de vânt și ninsoare viscolită în Carpații Meridionali la altitudini de peste 1700 m.

Codul galben intră în vigoare vineri la ora 12.00 și va fi valabil până sâmbătă la ora 2.00.

În intervalul menționat, în Banat, iar în cursul nopții și pe litoral, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 60…80 km/h.

În Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h și temporar va ninge viscolit.

Prognoză specială pentru București: vreme caldă și ploi până sâmbătă

Meteorologii anunță că în București, în următoarele ore, vremea va fi mai caldă decât este normal în această perioadă. De asemenea, pe parcursul nopții este posibil să plouă, avertizează specialiștii.

Prognoză specială este valabilă până sâmbătă la ora 8.00.

În București, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și la începutul nopții, când trecător va ploua.

Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 4 grade, anunță Administraţia Naţională de Meteorologie.

Editor : G.M.Citește mai mult..