Varianta Omicron a fost confirmată în SUAÎn Statele Unite a fost confirmat primul caz de infecţie cu noua noua variantă Omicron a coronavirusului, în cazul unei persoane din California, informează CNN.

Noua variantă Omicron a coronavirusului prezintă „un risc foarte ridicat” la nivel mondial, a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii. OMS a subliniat însă că persistă numeroase incertitudini în ce priveşte periculozitatea şi transmisibilitatea variantei.

Președintele american Joe Biden a declarat marţi că Omicron trebuie să provoace îngrijorare, nu panică. Preşedintele SUA a spus că „în ziua în care Organizația Mondială a Sănătății a identificat noua variantă”, administrația sa „a luat măsuri imediate pentru a restricționa călătoriile din țările din sudul Africii”.

Biden a spus că, deși aceste restricții „pot încetini viteza cu care se răspândește Omicron, nu o poate împiedica”. Totuși, ele oferă SUA timp „să ia mai multe decizii, să se miște mai repede, să se asigure că oamenii înțeleg că trebuie să se vaccineze”.

În acest moment, tulpina Delta a coronavirusului rămâne varianta dominant pe plan global.

Editor : M.L.Citește mai mult..