Live Video&Text | Marele Premiu din Arabia Saudită, ACUM, la Digi Sport 2. Cursa care poate decide titlul. Steag roșu. Hamilton înjură de nervi


  • Liga 1: FCSB – UTA, duminică, 21:30, Digi Sport 1

  • F1: Marele Premiu al Arabiei Saudite, duminică, 19:30, Digi Sport 2

LIVE VIDEO Marele Premiu al Arabiei Saudite. Cursa poate fi urmărită AICI de abonații RCS&RDS

Turul 27: Ordinea în cursă: 1. Verstappen (Red Bull), 2. Hamilton (Mercedes), 3. Ocon (Alpine), 4. Ricciardo (McLaren), 5. Bottas (Mercedes), 6. Gasly (Alpha Tauri), 7. Giovinazzi (Alfa Romeo), 8. Sainz (Ferrari), Leclerc (Ferrari).

Turul 17: Cursa e reluată și se află, practic, la al treilea start. Verstappen (Red Bull), plecat de pe 3, se inserează între Hamilton (Mercedes) și Ocon (Alpine), iar în primul viraj, trece pe primul loc, pe interior. Hamilton și Ocon se ating. Cursă cu adevărat nebună. Verstappen, plecat cu pneuri medii, e lider, după ce timpii de reacție au arătat că a fost cel mai rapid în acea manevră.

UPDATE: Decizia luată de comisarii cursei, în special de directorul Michael Massey, este ca, la reluarea cursei, Esteban Ocon să plece de pe primul loc, pe 2 va fi Hamilton și Verstappen pe 3, pentru că a tăiat șicana la restart. Red Bull poate să depună contestație după un minut, conform regulamentului, sau să ceară lămuriri. Totul se decide în camera stewarziilor. 

Turul 15: Cursa e reluată după turul 14, după mai bine de 24 de minute de pauză. Primii 4 piloți au acum pneuri dure. Hamilton (Mercedes) pleacă mai bine și îi ia fața lui Verstappen (Red Bull), însă olandezul revine chiar pe exteriorul virajului 2 și redevine lider. Steag galben, după un nou accident. Perez și Leclerc se acroșează. Mazepin (Haas) intră puternic în spatele lui George Russell.

Turul 14: Piloții se duc la boxe, iar cursa va fi restartată. De nervi, Lewis Hamilton (Mercedes) înjură în timpul comunicării cu cei de la boxe. Vorbele sale nu au putut fi redate fără a fi cenzurate. Septuplul campion mondial e conștient că Verstappen (Red Bull) poate profita de această situație. E în joc titlul mondial și mai este o singură etapă, în afară de asta.

Turul 13: Steag roșu. Cursa este neutralizată pentru a se reface parapetul, în urma accidentului lui Schumacher. Verstappen (Red Bull) poate profita, pentru că se află pe primul loc, iar la restart, va rămâne tot acolo. Ordinea în cursă: 1. Verstappen (Red Bull), 2. Hamilton (Mercedes), 3. Bottas (Mercedes), 4. Ocon (Alpine), 5. Ricciardo (McLaren), 6. Leclerc (Ferrari), 7. Gasly (Alpha Tauri), 8. Perez (Red Bull), 9. Sainz (Ferrari), 10. Giovinazzi (Alfa Romeo).

Turul 11: Liderul cursei, Lewis Hamilton (Mercedes) intră la boxe și revine pe cirsuit pe locul 2. Verstappen (Red Bull) e noul lider temporar.

Turul 10: Primul accident al cursei. Mick Schumacher (Haas) pierde controlul bolidului în virajul 11 și intră în parapet. Steag galben pe circuit.

Turul 5: Ordinea în cursă: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Verstappen (Red Bull), 4. Leclerc (Ferrari), 5. Perez (Red Bull), 6. Norris (McLaren), 7. Ocon (Alpine).

Turul 1: Start în Marele Premiu al Arabiei Saudite. Hamilton (Mercedes) pleacă perfect, urmat de colegul său, Valtteri Bottas. Se păstrează ordinea de pe grilă, deși Leclerc, de la Ferrari, plecat de pe 4, a fost aproape să treacă de Verstappen (Red Bull).

UPDATE: Piloții ies pe pistă și se pregătesc pentru turul de formare.


Știrea inițială:

Marele Premiu al Arabiei Saudite, calificări | Lewis Hamilton, pole-position

A fost dramatism total în calificări. În prima sesiune, surprize au fost piloții de la Aston Martin, Sebastian Vettel și Lance Stroll, care nu au prins Q2. Fernando Alonso (Alpine), care în etapa trecută a terminat pe un nesperat loc 3, va pleca acum doar de pe 13.

  • Marele Premiu al Arabiei Saudite este programat azi de la ora 19:30 şi va putea fi urmărit în direct pe Digi Sport 2.
  • De asemenea, abonaţii RCS-RDS au posibilitatea să vadă cursa de Formula 1 și pe noua Aplicaţie Digi Sport, care poate fi descărcată din App Store sau din Google Play.

Însă apogeul acestor calificări s-a desfășuat chiar în ultimul viraj al ultimei sesiuni. Verstappen a plecat foarte bine și a depășit recordurile lui Hamilton pe primele două sectoare de circuit, însă în al treilea a intrat cu viteză prea mare chiar în ultimul viraj și a lovit parapetul cu roata din dreapta spate.

Această greșeală l-a costat pe pilotul de la Red Bull, care a terminat cu al treilea timp, după piloții de la Mercedes, Hamilton și Bottas, care s-au plâns de lipsă de aderență. De pe poziția a patra va pleca Charles Leclerc (Ferrari), iar de pe 5 va porni Sergio Perez (Red Bull).

Luptă teribilă în Formula 1. Marele Premiu al Arabiei Saudite poate decide campionul mondial

Verstappen a forțat nu numai în acel ultim viraj. Olandezul de 24 de ani a fost aproape să lovească zidul și în virajul al doilea, tot la ultima sa ieșire pe pistă, însă doar a „sărutat peretele”, așa cum spun americanii.

Cu două etape înainte de finalul sezonului din „Marele Circ”, între Verstappen și Hamilton sunt 8 puncte, cu olandezul în frunte. Britanicul a recuperat fantastic în ultimele curse și chiar au putea să devină campion mondial pentru a opta oară în acest sezon.

Niciun pilot din istoria Formulei 1 nu a mai reușit așa ceva. Hamilton se află la al cincilea pole-position din acest sezon și la al 103-lea din carieră, capitol unde deține recordul de mult timp.

Etichete: lewis hamilton , max verstappen , marele premiu al arabiei saudite


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată dinCitește mai mult..