Dosar penal pentru jandarmul care a căzut de pe cal la parada de 1 Decembrie

[ad_1]

În cazul jandarmului care a căzut de pe cal de 1 Decembrie, Jandarmeria cere Parchetului Militar să se facă verificări în acest sens. Acesta este cercetat pentru că a stricat imaginea Jandarmiei Române.


In articol:


În urma anchetei, a reieșit faptul că jandarmul surprins în imaginile devenite virale nu a fost sincer când a fost întrebat în legătură cu motivele pentru care nu și-a  putut ține echilibrul când a vrut

să urce pe cal.

Jandarmul este suspect de neglijență în serviciu

Au fost luate mai multe lucruri în calcul: jandarmul a consumat alcool sau substanțe interzise sau nu avea pregătirea necesară ori nu fusese instruit.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Iacob, a declarat că a fost decizia de a sesiza procurorii a fost a comisiei de verificare: „Sunt calități esențiale când vorbim de conduita
unui cadru militar, în primul rând sinceritatea și asumarea faptelor”.

Citeste si: Tulcea: Doi elevi amendați de jandarmi pentru că au pulverizat cu spray lacrimogen în școală

În timp ce încerca să urce pe cal, jandarmul a fost filmat

Bărbatul a reușit să se urce în șa cu greu, apoi a alunecat pe partea cealaltă. În timp ce încerca să se redreseze, i-a căzut coiful de ceremonie, a încercat să-l prindă, însă asta l-a făcut să alunece și să cadă de pe cal.

„La intrarea în serviciu, acesta, împreună cu toți ceilalți colegi, au fost verificați de șeful nemijlocit, nefiind constatate situații care să împiedice executarea serviciului.”

A fost constituită o comisie de cercetare disciplinară prealabilă, în vederea aplicării măsurilor legale ce se impun.

Citeste si: Primarul din Argeș dat dispărut, a fost găsit. Acesta a fost recuperat de salvatori din apele râului Argeş

 

 

[ad_2]

Citește mai mult..