EMA a aprobat două medicamente noi pentru tratarea bolnavilor COVID-19
[ad_1]
Agenția Mondială a Medicamentelor a oferit aviz favorabil pentru încă două noi medicamente ce vor fi utilizate în tratarea bolnavilor cu COVID-19.
In articol:
Primul dintre acestea, Kineret, este produs de o firmă suedeză și este deja folosit pentru artrită și afecțiuni inflamatorii.
Cinci tratamente anti-COVID-19 pe piață
Testele efectuate au arătat că medicamentul poate preveni insuficienţa respiratorie severă la pacienţii cu pneumonie, cărora li se administrează oxigen. Cel de-al doilea tratament care a fost aprobat este Xevudy, produs de un concern farmaceutic. Se bazează pe anticorpi monoclonali și poate fi administratăbolnavilor de peste 12 ani care nu au nevoie de oxigen, dar care prezintă cel puțin un factor de risc.
Până în acest moment, agenția a aprobat cinci tratamente anti-COVID-19.
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat extinderea utilizării medicamentului RoActemra (Tocilizumab), dezvoltat de grupul farmaceutic Roche împotriva artritei, la pacienţii adulţi diagnosticaţi cu COVID-19 care se află în stare gravă, informează Reuters.
Citeste si: Un medic din România face anunțul crunt: „De la 15 ianuarie începe calvarul. Pregătiţi-vă”
Aprobarea oficială a medicamentului, pe masa Comisiei Europene
Aprobarea acordată de EMA intervine într-o perioadă în care Europa a depăşit pragul de 75 de milioane de infectări cu noul coronavirus, iar omenirea se confruntă cu răspândirea noii variante Omicron.
Aprobarea oficială a medicamentului produs de grupul Roche va trebui să fie acordată de Comisia Europeană, care respectă de obicei recomandările formulate de EMA.
Citeste si: Dr. Valeriu Gheorghiţă: „Pentru 1,6 milioane de doze de vaccin se va extinde perioda de valabilitate”
Despre medicamentul RoActerma
RoActemra, cunoscut şi sub denumirea de Tocilizumab, este un medicament creat împotriva artritei, care a fost autorizat de urgenţă în luna iunie de FDA pentru a fi administrat în Statele Unite pacienţilor cu COVID-19 care au nevoie de oxigen.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a recomandat la rândul ei acest medicament după rezultatele promiţătoare furnizate de un studiu clinic, a colaborat cu grupul Roche pentru ca acest medicament să ajungă cât mai repede în regiuni ale lumii unde nu era folosit până în prezent.
Citeste si: Octavian Jurma: „Suntem deja în valul 5. Tulpina Omicron va fi dominantă în România înainte de finalul anului”
[ad_2]
Citește mai mult..