Ministerul Sănătății a anunțat că au fost înregistrate încă două cazuri de infectare cu Omicron în România

[ad_1]

Ministerul Sănătății a anunțat, vineri, că au fost confirmate încă două cazuri de infectare cu Omicron, în cazul unor persoane care au călătorit în Africa de Sud și Zanzibar. Numărul total al cazurilor de infectare cu Omicron în România a ajuns la 13.


In articol:


„Este vorba despre o femeie în vârstă de  45 ani, din judeţul Constanţa, cu istoric de călătorie în Africa de Sud.

Aceasta este vaccinată cu schema completă de vaccinare, se află in izolare, iar starea de sănătate este una bună. Cea de-a doua persoană este un bărbat în vârstă de 29 de ani din judeţul Ilfov, cu istoric de călătorie în Zanzibar. Şi această persoană se află în izolare, cu stare de sanatate bună, nevaccinată”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Citeste si: A fost actualizată lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Spania și Italia, în zona roșie

13 cazuri Omicron

Până în acest moment, în România au fost confirmate 13 cazuri de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Valeriu Gheorghiță a spus că varianta Omicron s-ar putea transmite și prin aerosoli

Valeriu Gheorghiță a afirmat că datoria noatră este de a limita și de a întârzia răspândirea acestei infecții. Acesta declarat că există date care sugerează că varianta Omicron s-ar transmite şi prin aerosoli, context în care a făcut din nou un apel la respectarea măsurilor de protecţie, respectiv pentru vaccinare. 

Citeste si: Octavian Jurma: „Suntem deja în valul 5. Tulpina Omicron va fi dominantă în România înainte de finalul anului”

„Pot să spun, uitându-mă la situaţia epidemiologică din ţările europene, în mod deosebit la ceea ce se întâmplă în Danemarca, în Norvegia, în Marea Britanie, dar şi în celelalte ţări limitrofe, există o creştere exponenţială a numărului de cazuri. Din ce în ce mai multe cazuri sunt generate de varianta Omicron, care are o transmisibilitate categoric mult mai mare, iar această transmisibilitate probabil că este explicată de cel puţin doi factori- şi anume o multiplicare a virusului mult mai accelerată, dar şi o capacitate de a ocoli răspunsul imun, fapt care duce la transmisibilitatea crescută. Mai mult decât atât, sunt deja date care sugerează şi transmiterea aerogenă, prin aerosoli, nu doar prin picături de secreţie respiratorie, ceea ce o face mult mai contagioasă, mai ales în spaţii închise, slab ventilate”, a declarat Valeriu Gheorghiță în cadrul unei conferințe de presă. 

Citeste si: Specialiștii au anunțat că Omicron se înmulţeşte în bronhii de 70 de ori mai rapid decât Delta

 

[ad_2]

Citește mai mult..