Răstunare de situație în cazul studentului marocan acuzat de dubla crimă de la Iași. Ce spune avocata lui

[ad_1]

Răstunare de situație în cazul studentului marocan acuzat de dubla crimă de la Iași. Avocata care-l reprezintă pe suspect spune că tânărul este nevinovat, nu a încercat să fugă şi că îşi cumpărase cu mult timp în urmă excursia în Roma pentru care are şi bilete de întoarcere în România.


In articol:


Marocanul suspectat de uciderea celor doi studenți din Iași  va fi adus în țară în 21 decembrie, după ce Italia a admis extrădarea acestuia. Suspectul de uciderea celor 2 tineri a fost prins zilele trecute la Roma, acolo unde se relaxa într-o vacanță împreună cu iubita lui, o tânără tot de origine marocană. 

Citeste si: Studentul marocan, intre probe si alibi

Studentul provine dintr-o familie înstărită 

Avocata Raluca Andrei a precizat că studentul marocan este” o persoană fără antecedente penale” care provine dintr-o familie înstărită, potrivit Romania TV.

„Dacă am reuşi să identificăm mobilul crimei, cu siguranţă că s-ar face lumină mult mai repede în acest caz. Din păcate, până acum nici oficialităţile, nici noi n-au reuşit să identificăm care ar fi un presupus mobil al crimei.

Citeste si: VIDEO| Principalul suspect în cazul dublului asasinat de la Iași, capturat la Roma

Clientul meu face parte dintr-o familie înstărită de medici şi de avocaţi din Maroc. Nu probleme financiare ar fi fost la mijloc. Nu este cunoscut în anturajul consumatorilor sau al traficanţilor de droguri. E o persoană fără antecedente penale, înscrisă la studii, cu un trecut şi o moralitate ireproşabilă. Nu ştiu care ar putea fi mobilul şi nici din partea autorităţilor n-am auzit”, a explicat avocata suspectului de dublu omor.

Citeste si: Marocanul suspectat de dubla crimă de la Iași, extrădat din Italia. Când va ajunge în România

Studentul marocan nu neagă că a participat la o petrecere în casa victimelor

Întrebată de ce anchetatorii români îl consideră principalul suspect în cazul asasinatului din Iaşi, avocata a afirmat că Ahmed Sami El Bourkadi „a fost văzut în perimetrul casei victimei exact la data presupusei fapte”.

„Totodată, se pare că victima ar fi trimis unor cunoscuţi de-ai săi nişte poze cu prilejul unei petreceri pe care ar fi dat-o în locuinţă, la care era prezent şi clientul meu. Clientul meu nu a negat în niciun moment faptul că ar fi fost acolo. Într-adevăr la data respectivă, el susţine că a fost acolo, şi-ar fi uitat un hanorac în casa victimei. Spune că într-adevăr îl cunoaşte pe cetăţeanul marocan şi tangențial, din vedere, o ştia şi pe Vanessa, dar nu a interacţionat cu ea”, a precizat Raluca Andrei pentru postul TV.

Citeste si: VIDEO| Filmul complet al prinderii marocanului suspectat că ar fi ucis cu sânge rece 2 studenți la Iași. Ahmed Sami El Bourkadi planificase totul încă de acum o lună

Cum a fost prins suspectul de dubla crimă

Principalul suspect al dublei crime petrecute la Iaşi, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost prins la Roma de către autorităţile italiene. Carabinierii l-au reţinut pe marocan pe o stradă din capitala Italiei, iar acum tânărul va fi extrădat şi judecat în România.

Ahmed El Bourkadi, student la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, la secţia franceză, era coleg cu Youssef Ajnyah, una dintre cele două persoane ucise în vila din cartierul ieşean Moara de Vânt.

Citeste si:  VIDEO| Principalul suspect în cazul dublului asasinat de la Iași, capturat la Roma

La momentul în care a fost prins, Ahmed Sami El Bourkadi avea un look diferit: s-a bărbierit complet și purta ochelari de vedere. Autoritățile au mai transmis faptul că mâna dreaptă a suspectului era bandajată. 

Citeste si:  FOTO| Cine este principalul suspect în cazul dublului asasinat de la Iași. El i-ar fi ucis pe cei doi studenți la medicină

Răsturnare de situație în cazul marocanului: își cumpărase biletele cu o lună în urmă

Imediat după declanșarea anchetei în cazul dublei crime de la Iași, au fost duși la audieri doi suspecți, însă aceștia au fost eliberați ulterior. Ancheta a mers apoi spre un posibil autor al crimei, un cetățean marocan cu pașaport canadian, care a dispărut după crime.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași a cerut arestarea în lipsă a lui Ahmed Sami El Bourkadi.

Autoritățile spun că autorul a căutat cu orice preț să fugă din țară cât mai repede după comiterea dublei crime. Nu a fost așa, însă. S-a descoperit ulterior faptul că Ahmed Sami El Bourkadi își cumpărase biletele pentru city break în urmă cu o lună. 

Citeste si: VIDEO| Imaginile durerii! Ioana-Vanesa, tânăra studentă ucisă la Iași alături de iubitul ei, a fost înmormântată astăzi. Tatăl fetei, în lacrimi: „Urma să vină acasă…”

 

[ad_2]

Citește mai mult..