Semnal de alarmă de la salvamontiști: Există un risc de avalanşe în această perioadă

[ad_1]

Salvamont România avertizează că există un risc de avanlanşe în această perioadă. Este recomandat ca turiștii care doresc să practice sporturi de iarnă în zona montană din exteriorul staţiunilor să solicite informaţii despre starea traseelor, a zăpezii precum şi despre evoluţia vremii. De asemenea trebuie să fie dotaţi cu echipamentul individual de salvare din avalanşă.


In articol:


Salvamont România a anunţat, duminică, faptul că informaţiile zilnice transmise de specialiştii din cadrul Administraţiei Naţionale pentru Meteorologie şi testele de zăpadă realizate de către echipele Salvamont aflate în teren confirmă un risc mare de

producere a avalanşelor în aceasta perioadă.

Citeste si: VIDEO| S-a dat startul distracției pe pârtie

Riscul producerii de avalanșe este mare

Salvamont România avertizează că riscul producerii de avalanşe este mare  şi se va menţine la acest nivel şi în zilele următoare.

„Turiştii care doresc să practice sporturi de iarnă în zona montană din exteriorul staţiunilor turistice sunt rugaţi să solicite informaţii despre starea traseelor, a zăpezii precum şi despre evoluţia vremii, echipelor Salvamont şi să fie dotaţi cu echipamentul individual de salvare din avalanşă (sondă de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de semnalizare/căutare în avalanşă, placuta Recco).”

Citeste si: VIDEO| Stațiunea Straja, loc de poveste în plină iarnă

România este pe locul 9 în lume ca număr de avalanșe cu victime

Președintele Salvamont România, Sabin Cornoiu, a declarat că România se află pe  locul 9 în lume ca număr de avalanșe cu victime.

Îi îndeamnă pe turiști  să manifeste prudență și să încerce să evite zonele în care se formează astfel de fenomene. 

,,Anunțăm pe toate canalele mass media despre acest risc de avalanșă. În acest moment avem un risc de gradul 3, adică risc însemnat de avalanșă. Măsurătorile sunt făcute de colegii noștri de la Administrația Națională pentru Meteorologie și echipele de salvare montană pe care le avem în bazele din munte. Într-adevăr, riscul este ridicat. Pe fețele nordice avem acumulări foarte mari de zăpadă.”

Citeste si: Cu SUV-urile pe pârtia de schi din stațiunea Muntele Mic. Doi bărbați, tată și fiu, au fost amendați

 

 

[ad_2]

Citește mai mult..