Comisia de vaccinare din Austria recomandă a patra doză de vaccin anti-COVID-19 pentru personalul medical

[ad_1]

Austria recomandă administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID-19 pentru o parte din personalul medical şi alţi lucrători esenţiali, a precizat Comisia naţională de vaccinare într-un ghid actualizat publicat joi seară, din cauza variantei Omicron a coronavirusului.

Cu toate acestea, a precizat că nu există suficiente date ştiinţifice pentru a recomanda doza a patra pe o scară mai largă.

„”În vederea unui iminent val Omicron, (o a patra doză) poate fi oferită în domeniile de risc major (cum ar fi angajaţi sanitari cu un grad mare de expunere) şi în domenii critice din punct de vedere sistemic începând cu şase luni de la a treia vaccinare”, a spus comisia.

Austria a anunţat miercuri că va înăspri din nou restricţiile începând din 27 decembrie pentru a încetini transmiterea variantei Omicron, relatează Reuters, citată de Agerpres.

În noiembrie, guvernul a anunţat un al patrulea lockdown naţional şi a spus că vaccinarea va deveni obligatorie pentru toţi austriecii, prima ţară din Uniunea Europeană care ar implementa o astfel de măsură.

Deși lockdown-ul de trei săptămâni a redus numărul zilnic de infectări cu coronavirus, care ajunsese la niveluri record, ţara se pregăteşte pentru un nou val de COVID-19. Câteva sute de cazuri de infectări cu Omicron au fost deja confirmate.

În recomandările sale actualizate, Comisia naţională de vaccinare a spus că o a patra doză dintr-un ser anti-COVID-19 poate fi oferită „fără aprobare” angajaţilor din domeniul sanitar şi din alte domenii critice după o consultaţie medicală prealabilă.

„’Nu există încă dovezi că această vaccinare suplimentară poate preveni infectarea. Cu toate acestea, se poate presupune că poate preveni forme severe ale bolii”, se mai spune în document.

Editor : M.B.

[ad_2]

Citește mai mult..