Criză de teste COVID în perioada sărbătorilor, în SUA. Dr. Fauci anunță sfârșitul crizei cel mai devreme în ianuarie

[ad_1]

Dr. Anthony Fauci, principalul consilier al Casei Albe în combaterea pandemiei de COVID-19, a dat asigurări că penuria de teste de depistare a noului coronavirus care se înregistrează în Statele Unite va fi rezolvată în scurt timp.

„Una dintre problemele actuale este că testele nu vor fi totalmente disponibile pentru fiecare mai devreme de ianuarie”, a declarat Fauci pentru postul ABC.

„Dar ne ocupăm de problema testelor şi va fi reglementată foarte curând”, a adăugat el, recunoscând totodată că este nemulţumit de această problemă.

Testele sunt la mare căutare în SUA, mai ales cele care se pot face acasă, cu prilejul sărbătorilor de sfârşit de an, care se petrec în general în familie. În acelaşi timp, numărul de cazuri de COVID-19 creşte viguros din cauza propagării variantei Omicron, media anunţată duminică fiind de peste 175.000 pe zi pe ultimele şapte zile, conform Centrului american pentru controlul şi prevenirea bolilor CDC.

Preşedintele Joe Biden a anunţat săptămâna trecută achiziţia de către guvernul federal a nu mai puţin de 500 de milioane de kituri de testare ce vor fi distribuite gratuit solicitanţilor, dar abia din ianuarie, ceea ce a alimentat critici virulente la adresa Casei Albe, a cărei strategie de luptă anticoronavirus se concentrează de câteva săptămâni pe vaccinare, notează AFP, preluată de Agerpres.

Întrebată în legătură cu dificultatea de acces la teste în SUA pe 6 decembrie, la câteva zile după depistarea primelor cazuri de Omicron în State, purtătoarea de cuvânt a administraţiei Biden, Jen Psaki, s-a limitat să răspundă cu o ironie: „Ar trebui să trimitem câte un test gratuit tuturor americanilor, aşa-i?”.

Editor : B.P.

[ad_2]

Citește mai mult..