Putin, despre răspunsul Rusiei dacă NATO îi respinge cerințele: „Va depinde de propunerile experților noștri militari”Vladimir Putin nu a precizat cum va reacționa Rusia dacă garanțiile de securitate pe care le-a cerut din partea NATO și Occidentului vor fi respinse, însă a a spus că „răspunsul va depinde de propunerile pe care mi le prezintă experții noștri militari”.

Putin a adăugat că Rusia urmăreşte să obţină un rezultat obligatoriu din punct de vedere juridic în aceste negocieri, conform Agerpres.

Săptămâna trecută, rușii au cerut din partea NATO și SUA un set de „garanții de securitate”, despre care spun că sunt esențiale pentru a încheia tensiunile legate de Ucraina, după desfășurarea masivă de trupe ruse de la granița acestei țări. Printre revendicările lui Putin se numără inclusiv cerința ca NATO să ceară permisiunea Rusiei pentru exerciții militare. Rusia doreşte să obţină, de asemenea, o garanţie categorică că NATO nu va accepta Ucraina ca membru, cerere pe care Alianţa Nord-Atlantică a respins-o în trecut.

Potrivit Moscovei, discuţiile ar urma să aibă loc cu oficialii americani în luna ianuarie. Joi, Putin a declarat că Rusia se aşteaptă la rezultate rapide.

Informaţii despre presupuse pregătiri ale Rusiei pentru o invazie a Ucrainei provoacă îngrijorare internaţională de mai multe săptămâni. Rusia a negat în mod repetat astfel de acuzaţii.

Uniunea Europeană şi NATO au ameninţat Moscova cu consecinţe grave în cazul unei escaladări militare. Rusia a răspuns cu cererea ca NATO să promită că nu se va extinde spre est.

Citiți și: Care sunt opțiunile Rusiei dacă invadează Ucraina. Posibilele scenarii de atac

Editor : Adrian DumitruCitește mai mult..